Dé Talkshow voor en door de culturele sector is terug!

In februari lanceerden we de nieuwe Cultuur Academy met de eerste editie van Over de Grens, dé talkshow voor en door de culturele sector. De formule is simpel: we brengen makers en mogelijkmakers uit het culturele veld samen op een mooie locatie in Arnhem of Nijmegen en na een uur ga je gegarandeerd geïnspireerd naar huis. Editie #2 van Over de Grens vindt plaats op donderdag 21 september van 16:00 uur tot 17:00 uur in de Thiemeloods in Nijmegen.

Op 21 september zoomen we in op werken over de grens van jouw domein. Zowel vanuit gemeenten als de sector zelf komt steeds vaker initiatief voor het verbinden van kunst en cultuur met andere domeinen. Creativiteit van kunstenaars en makers wordt zo gekoppeld aan maatschappelijke vraagstukken. Maar hoe komt een harmonieuze kruisbestuiving tot stand? Met voorbeelden uit de regio laten we zien welke stappen er doorlopen kunnen worden. Onder leiding van onze vaste host Jelko Arts staat het vraagstuk: ‘wat levert het op om kunst en cultuur in te zetten in andere domeinen?’ centraal.

Programma

De middag start in aanwezigheid van de wethouders cultuur van de gemeente Arnhem en Nijmegen; Cathelijne Bouwkamp en Noël Vergunst. We zoomen in op het ‘Denk je mee’ project, een pilot waarbij creatieven en partijen uit het sociaalmaatschappelijk domein in de stad werken aan een oplossingsrichting in de Arnhem-Oost aanpak. Wat zijn de do’s en don'ts die we uit deze pilot meenemen? Ook schuift het Nijmeegse Club Goud aan op het podium. Sinds 2017 houdt Club Goud zich bezig met de vraag: ‘hoe zorg je dat ouderen zich zolang en zoveel mogelijk betrokken kunnen (blijven) voelen in onze maatschappij?’ Met bijzondere concepten en interventies waarbij er coalities worden gesmeed tussen de ouderenzorg en kunst & cultuur wordt er opnieuw verbinding gemaakt tussen ouderen en hun omgeving. Daarnaast is Wintertuin aanwezig, om te vertellen over de ‘Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers’. Met dit project wil Wintertuin (aspirant-)auteurs met een vluchtverleden helpen om zich artistiek verder te ontwikkelen in een nieuwe taal. Samen met oud deelnemers deelt Noortje Kessels als programmamaker en verantwoordelijk voor de ‘impact’ projecten bij Wintertuin haar tips over samenwerken met een ander domein.

Verwacht een middag vol kennisuitwisseling en inspiratie. Gratis bij te wonen en voor iedereen werkzaam in het culturele veld of met interesse in het onderwerp in de regio Arnhem en Nijmegen. Meld je via onderstaande link aan voor een middag om niet te missen!

Aanmelden kan hier! 

Over Cultuur Academy
Cultuur Academy is er voor de cultuurprofessional in Arnhem, Nijmegen en de regio en staat voor het collectief versterken van de sector: leren en ontwikkelen als vanzelfsprekend onderdeel van het werk.

Dit vind je misschien ook leuk…