De Special Social Club en Lindenberg Cultuurhuis organiseren eerste inclusieve uitgaansfeest in Nijmegen

Op zaterdag 27 januari viert De Special Social Club (SSC) haar openingsfeest in Lindenberg Cultuurhuis te Nijmegen. De zogeheten Kick-Off Party is een uitgaansfeest dat toegankelijk is voor mensen met een beperking, waar iedereen zichzelf kan zijn en er ruimte is voor ontmoeting, dansen of rustig zitten en genieten van de muziek. Iedereen is welkom om mee te feesten. De SSC organiseert dit feest in samenwerking met de Lindenberg, als onderdeel van de programmatak Doe-Het-Zelf van het Nijmeegse cultuurhuis.

Een plek voor iedereen

De SSC richt zich op het toegankelijk maken van het uitgaansleven voor mensen met een beperking. De Club organiseerde eerder al succesvolle inclusieve feesten in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Met hun feesten creëert de SSC een plek binnen het nachtleven waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn, waar niemand beperkt wordt. De line-up bestaat onder andere uit DJ Hizzl en het Special Social Soundsystem. Samen zorgen zij voor een onvergetelijke avond.

“Door muziek en feesten toegankelijk te maken voor iedereen, helpt De Special Social Club om barrières te doorbreken en deelname aan sociale activiteiten te vergroten.” – Annabelle Koeleman, werkzaam bij SSC

De LFB denkt mee

Mycha Kilian, ervaringsdeskundige in opleiding bij de LFB Nijmegen (landelijke belangenorganisatie dóór en vóór mensen met een verstandelijke beperking), helpt vanuit de LFB mee om het Nijmeegse feest vorm te geven. Mycha heeft zelf een beperking en weet daarom uit eigen ervaring wat er nodig is om het feest toegankelijk te maken voor iedereen. Mycha: “Het moet gewoon een gezellig feest worden. Met niet alleen maar meezingers van Hazes, maar juist ook dansmuziek. Een normaal feest waar iedereen lekker zichzelf kan zijn en je zonder problemen mee kan doen”.

Toegankelijkheidsmaatregelen

Tijdens het openingsfeest worden diverse maatregelen genomen om het feest toegankelijk te maken voor iedereen, zoals het organiseren van een rolstoeltoegankelijke locatie, een prikkelarme chillruimte en de Community Captains die beschikbaar zijn voor vragen. Daarnaast zijn er vrijwilligers die deelnemers kunnen begeleiden vanaf het Centraal Station Nijmegen naar de ingang bij de Lindenberg.

“Voor het eerst kreeg ik de kans om uit te gaan, te dansen en nieuwe mensen te ontmoeten. Ik had de avond van mijn leven!” – Gino, deelnemer SSC

Praktische informatie

De Special Social Club Kick-Off Party vindt plaats op zaterdag 27 januari van 20.00 uur tot 00.00 uur in Lindenberg Cultuurhuis, Ridderstraat 23 in Nijmegen. Een ticket voor het feest kost € 7,50 en wordt aan de deur betaald met cash of pin. Vooraf aanmelden voor het feest is wel verplicht en kan via de website van de Special Social Club: https://www.specialsocialconnect.nl/evenement/?id=154.

Bekijk de website voor meer informatie: https://despecialsocialclub.nl/ 

Dit vind je misschien ook leuk…