De Reizende Tentoonstelling ‘In Twee werelden, Molukkers In Nederland’

Na een tour langs 12 andere steden komt De Reizende Tentoonstelling ‘In Twee werelden, Molukkers In Nederland’ naar Nijmegen en wel op de Waalkade. Op zaterdag 2 september zal de tentoonstelling officieel geopend worden door Burgemeester Hubert Bruls en is dan 3 weken lang gratis te bezoeken. Het openingsprogramma vindt plaats in het Cultuurhuis De Lindenberg.

Waar gaat de tentoonstelling over?

Hoe en waarom kwamen de Molukkers in Nederland terecht? En hoe is het hen daar vergaan? De interactieve tentoonstelling vertelt het verhaal van de Molukkers vanuit verschillende perspectieven en eert de generatie die in 1951, zeventig jaar geleden, aankwam in Nederland. Het is een verhaal van eeuwenlange loyaliteit, verraad, verdriet, frustratie, wraak, liefde, vergeven en herstel. Een bijzondere belevenis is dat de geschiedenis en het verhaal van de Molukkers in 6 zeecontainers wordt verteld.

Openingstijden

Van 2 september t/m 23 september elke dinsdag (m.u.v. dinsdag 12 september). Donderdag 14 september is de tentoonstelling ook open. Daarna iedere vrijdag en zaterdag. De openingstijden zijn van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Op dinsdag 19 september is er een lezing van dhr. Charly Behuku n.r. met het thema ’Tussen Adat en Integratie’. De avond begint om 19:30 uur en eindiigt om 21:30 De lezing vindt plaats in het Cultuurhuis de Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen.

Meer informatie vind je op: www.delindenberg.com/doe-het-zelf

Dit vind je misschien ook leuk…