De Nacht van de Ruimte 2024 - Een ode aan de zon

Op donderdag 20 juni 2024, de langste dag van het jaar, presenteert INNOVATE een spectaculaire nieuwe editie van De Nacht van de Ruimte, in samenwerking met European Space Agency (ESA), Radboud Universiteit en Quest, het grootste populairwetenschappelijke magazine van Nederland.

De zon, bron van energie, inspiratie en innovatie

De zon is een fascinerend fenomeen. Wat weten we echt over deze ster en welke geheimen onthult ze nog? Tijdens De Nacht van de Ruimte 2024 duiken innovators, wetenschappers, engineers en creatives in het thema en bieden zij hun unieke inzichten. Dit spectaculaire evenement, gehouden in het Openluchttheater Goffert in Nijmegen, belooft een onvergetelijke avond te worden.

Programma

  • Philippe Schoonejans (ESA): Ontdek de geheimen van de zon door de ogen van de Solar Orbiter, een samenwerking tussen ESA en Radboud Universiteit. Philippe deelt nieuwe inzichten en ontdekkingen.
  • Pallas Agterberg (Alliander): Verken de toekomst van zonne-energie en de noodzakelijke transitie naar duurzame energiebronnen. Pallas bespreekt de uitdagingen en de grootschalige systeemveranderingen die hiervoor nodig zijn.
  • Quest Quiz: Test jouw kennis over de zon met Quest! In samenwerking met Marc Klein Wolt gaan we een aantal stellingen en vraagstukken langs over dit hot topic. Win jij 'm?
  • Marco de Baar (DIFFER): Leer over de spannende vooruitgangen in kernfusie, een potentieel onbeperkte en schone energiebron. Marco onthult wat er nodig is om deze revolutionaire technologie te realiseren.
  • Pauline van Dongen: Ontdek de nieuwste ontwikkelingen op het snijvlak van mode, technologie en duurzaamheid. Pauline deelt haar baanbrekende werk in slimme textielen en zonne-ontwerp.
  • Aanstormend dichttalent Amara van der Elst sluit de avond af met een inspirerende live voordracht.

Speciale bijdragen

De avond wordt muzikaal begeleid door onze huisband The Hubschrauber. De presentatie is in handen van Dounia Maakor (NTR/NPO).

Details

  • Locatie: Openluchttheater Goffert, Nijmegen
  • Inloop: 19.45 uur
  • Start programma: 20.30 uur
  • Einde programma: 22.00 uur (borrel tot 23.00 uur)

Meer informatie en tickets

www.nachtvanderuimte.nl

Over INNOVATE

De Nacht van de Ruimte wordt georganiseerd door INNOVATE, hét platform voor innovatie in de regio Arnhem-Nijmegen, in samenwerking met Quest Magazine, Radboud Universiteit (Radboud Radiolab) en de European Space Agency.

Blijf op de hoogte van meer evenementen en nieuws over innovatie, wetenschap en technologie via www.innovate.community

Dit vind je misschien ook leuk…