Vasim Circus Space viert opening gloednieuwe ruimte tijdens openingsweekend

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober organiseert De Achtertuin het Closing Weekend. Een gratis toegankelijk minifestival ter afsluiting van alweer het derde succesvolle buitenseizoen dat tevens fungeert als officieus startschot voor de periode waarin hun nieuwe restaurant wordt geopend. Nog een laatste keer dansen in de openlucht voor het buitenterrein zich in een winterslaap hult.

Oude bekenden en nieuwe vrienden worden verenigd tijdens de jaarlijkse seizoensafsluiting in De Achtertuin. Een tweedaags minifestival verrijst op het NYMA-terrein, dat van alle ingrediënten voorzien is: goede muziek, heerlijk eten en een geweldig publiek.

Het muzikale programma bestaat op vrijdag uit Hiphop, R&B en Latin met een take-over van De Speeltuin met Jahwin, Harvey Al Dante, Sinji, Chó en MC Cedda. De zaterdag wordt gehost door DISKO DISKO. Tonno Disco en DISKO DISKO Soundsystem voorzien De Achtertuin met house en disco muziek. Verder wordt speciaal voor dit weekend de barbecue aangestookt, waar bezoekers terecht kunnen voor een goede maaltijd, snelle borrelhap of een welkome late-night snack.

Crowdfunding

De afsluiting van dit derde, succesvolle buitenseizoen staat ook symbool voor het begin van een nieuw hoofdstuk. In april jl. haalde De Achtertuin via een crowdfunding genoeg middelen binnen om een langgekoesterde droom in vervulling te laten gaan: het openen van een binnenruimte om De Achtertuin het hele jaar toegankelijk te maken. Inmiddels zijn de plannen rond en de voorbereidingen in volle gang. In het najaar opent De Achtertuin haar nieuwe binnenruimte met daarin een splinternieuw restaurant. Hiermee komt de laatste jaargang waarin de stadsoase alleen in de lente- en zomermaanden geopend is ten einde, waarna het alle seizoenen van het jaar toegankelijk zal zijn.

Het Closing Weekend vindt plaats op vrijdag 6 oktober en zaterdag 7 oktober van 16:00 tot 23:00. Het terrein is gratis toegankelijk.

Lees meer op https://achtertuin.nu/

Dit vind je misschien ook leuk…