Dansgezelschap LeineRoebana met overrompelende SILENZIO in Nijmegen

LeineRoebana, het moderne dansgezelschap geleid door choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana, staat internationaal bekend om haar opwindende fysieke choreografieën met een centrale rol voor live uitgevoerde muziek. Zo ook in SILENZIO; een overrompelende fysieke ervaring waarbij het lichaam van de danser één wordt met de adem van de accordeon en de ziel van de cello. SILENZIO is te zien op vrijdag 3 februari in de Lindenberg en is onderdeel van ‘Programma voor de Stad’. 

Over de voorstelling

Stilte kan oorverdovend zijn, dreigend of sereen. In SILENZIO wordt stilte enerzijds omgezet in muziek; in daverende clusters, in uit niets opduikende harmonieën of verstilde melodieën van de cello en accordeon. Anderzijds wordt de stilte vertaald in dans en beweging – doorgaand, eruptief, direct emotioneel of visueel complex. SILENZIO maakt de wankelbaarheid van de stilte invoelbaar. 

Publieksonthaal 

Een half uur voorafgaand aan de voorstelling nodigt LeineRoebana haar publiek uit om kennis te maken met dansers, musici en choreografen voor een bijzondere inleiding in de zaal. Het bij het publiek inmiddels zeer geliefde publieksonthaal zorgt voor een kijkje in het maakproces. Er is de mogelijkheid voor het publiek vragen te stellen aan de choreografen, terwijl de dansers en musici zich op het toneel opwarmen en voorbereiden op de voorstelling.  

Over LeineRoebana

LeineRoebana neemt al meer dan 25 jaar een belangrijke plaats in binnen de Nederlandse en internationale dans. Het choreografenduo Andrea Leine en Harijono Roebana ontwikkelde een uniek eigen dansidioom vanuit een nieuwe benadering van symmetrie, ritme en compositie. De wisselwerking tussen dans en (live) muziek, in samenwerking met musici en componisten, is de kern van het werk van LeineRoebana. LeineRoebana werd bekroond in binnen- en buitenland en speelde in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Afrika en Indonesië. 

Programma voor de Stad

SILENZIO is onderdeel van ‘Programma voor de stad’. De drie Nijmeegse podia de Lindenberg, LUX en de Stadsschouwburg bieden met ‘Programma voor de stad’ een extra programma; voorstellingen die vanwege de actualiteit, thematiek, succes en/of urgentie een groter podium verdienen in de stad. Dit seizoen staat naast SILENZIO van LeineRoebana als afsluiter Jihad van Liefde van Mohammed Azaay op het programma. Een voorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Mohamed El Bachiri (vrijdag 17 maart, Lindenberg).  

SILENZIO vindt plaats in de Lindenberg op vrijdag 3 februari om 20.00 uur. Kijk hier voor meer informatie & kaarten.

Dit vind je misschien ook leuk…