Cultuur Academy en Schakel025 gaan fuseren

De platforms voor cultuurprofessionals Cultuur Academy en Schakel025 werken al sinds hun oprichting in 2019 nauw samen. Vanaf 1 februari 2023 smelten zij officieel samen tot één organisatie. De nieuwe organisatie zal verdergaan onder de naam Cultuur Academy en zowel de Nijmeegse als Arnhemse cultuursector gaan bedienen. Dit betekent dat alle kennis, trainingen, projecten en fondsen voor Arnhem, Nijmegen en de regio op één plek te vinden zijn. Esther Dikkers, huidige directeur van Schakel025, wordt de directeur van Cultuur Academy. Wethouders cultuur Cathelijne Bouwkamp (Arnhem) en Noël Vergunst (Nijmegen) geven op donderdag 9 februari het officiële startschot voor de nieuwe organisatie tijdens de talkshow ‘Over de Grens’ in Luxor Live Arnhem.

Nieuwe organisatie met bekende namen

De nieuwe organisatie zal verdergaan als Cultuur Academy, voor de Nijmegenaren een bekende naam. Een andere bekende naam is Esther Dikkers, de huidige directeur van Schakel025. Zij wordt de directeur van de nieuwe organisatie. ‘’Met een kantoor en aanbod in zowel Nijmegen als Arnhem, zetten we ons in voor cultuurprofessionals in beide steden. Cultuur Academy staat voor het collectief versterken van de sector: leren en ontwikkelen als vanzelfsprekend onderdeel van het werk. Die ontwikkeling van de mensen is onontbeerlijk voor een wendbare en weerbare sector’’, aldus Esther Dikkers.

Eén organisatie voor kennis, trainingen, projecten en fondsen

Cultuur Academy ondersteunt cultuurprofessionals in de steden Arnhem en Nijmegen. Een organisatie dat zich richt op de niet-artistieke kant van werken in de culturele sector, op de deelgebieden: zakelijk, organisatorisch, leiderschap en organisatieontwikkeling. Dit aanbod bestaat uit onder andere een programma met trainingen, workshops en cursussen, fondsen voor makers, kunstenaars en artiesten, een openbare kennisbank, projecten die de doorontwikkeling van professionals stimuleren en scholing in de regio. “Wij geloven dat investeren in scholing en ontwikkeling van de cultuurprofessional zorgt voor een sterkere sector. Wij zijn er dan ook voor de hele keten; van startende zzp’er tot bestuurder”, aldus Esther Dikkers. 

Lancering op 9 februari: ‘Over de (stads)grens’

Om de start van de nieuwe organisatie officieel af te trappen wordt het Nijmeegse Cult-Uur in een nieuw jasje gestoken: ‘Over de Grens’. Tijdens deze feestelijke talkshow op donderdag 9 februari geven wethouders cultuur Cathelijne Bouwkamp (Arnhem) en Noël Vergunst (Nijmegen) het startschot voor de nieuwe Cultuur Academy. Het programma staat in het teken van het overbruggen van stadsgrenzen: wat onderscheidt de twee steden en wat verbindt ze met elkaar? Daarnaast zijn er gastoptredens van o.a. Daaf Verjans, Naomi Blikslager, Vincent William, Ernie Bossmann, Jefta Tanate, Tuana Yelmenoglu en nog veel meer. Iedereen die werkzaam is in de culturele sector is welkom. Meer informatie over de talkshow vind je hier.

Het totale programma aanbod vind je vanaf 1 februari 2023 op de vernieuwde website www.cultuuracademy.nl

Dit vind je misschien ook leuk…