Koor, zang, muziek

Concert Vocaal Ensemble Consorte in Nijmegen op 23 maart

Vocaal Ensemble Consorte geeft op zaterdag 23 maart een tweetal concerten in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (de Mariënburgkapel).

Een van de oprichters van het 13 zangers tellende Consorte, Marlieke Overmeer, overleed eind 2022. Marlieke was naast zangeres ook kunstenares. Samen met bevriende kunstenaars Olivera Micovic, Hanneke van Broekhoven en Maayke Kleinbussink heeft Consorte zich bij het samenstellen van het huidige programma laten inspireren door het onderzoekende en de soms duidelijke tegenstellingen en eigenzinnigheid in het werk van Marlieke. Het programma heeft de titel “ZIJ”.

Wie is ZIJ? De vrouw, de moeder of de dochter. Het lijden of de troost. Het leven of de dood. Of ZIJ die komt en gaat als de golven van de zee.

Consorte zingt delen uit het Stabat Mater van Scarlatti, het Ave Maria van Dubra en werken van De Wert, Poulenc, Lang en Tormis. Het geheel staat onder leiding van Jelle Hoksbergen. Met medewerking van gambist Dik Plattel, organist Joseph Steenbrink en Olivera Micovic, Hanneke van Broekhoven en Maayke Kleinbussink.

De concerten beginnen om 13.30 uur en om 15.30 uur. Entree is € 15,00 euro. Vooraf reserveren via: consortenijmegen@gmail.com.

Dit vind je misschien ook leuk…