Cabaretier Pieter Jouke speelt prikkelarme voorstelling in Lindenberg Cultuurhuis

Op vrijdag 19 april speelt cabaretier Pieter Jouke een prikkelarme versie van zijn voorstelling Sluikstort in de Lindenberg. Het Cultuurhuis neemt diverse maatregelen om de voorstelling geschikt te maken voor een prikkelgevoelige bezoeker. Zo wordt rekening gehouden met licht en geluid, er zitten minder mensen in de zaal, bezoekers kunnen een aparte ingang gebruiken waardoor zij direct in de zaal terechtkomen en niet door het café hoeven te lopen, enzovoort. 

Prikkelarme voorstelling 

Er zijn veel mensen die prikkelgevoelig zijn: zij kunnen minder goed tegen zintuiglijke indrukken zoals fel licht, hard geluid, sterke geuren en tegen drukte. Die gevoeligheid kan door van alles veroorzaakt zijn, zoals niet aangeboren hersenletsel, autismespectrumstoornis of long covid. Voor die mensen is een bezoek aan het theater allesbehalve vanzelfsprekend. De Lindenberg hoopt met deze cabaretvoorstelling ook de prikkelgevoelige bezoeker een fijne theaterervaring te kunnen bieden. 

Cabaretier Pieter Jouke 

Cabaretier Pieter Jouke, die op de avond van vrijdag 19 april ook een voorstelling speelt zonder prikkelarme aanpassingen, zag het wel zitten om zijn voorstelling Sluikstort eens in een prikkelarme editie op te voeren. De inhoud van de voorstelling is hetzelfde, maar de Lindenberg houdt bijvoorbeeld rekening met licht en geluid, er zitten minder mensen in de zaal, er is een pauze, bezoekers kunnen een aparte ingang gebruiken waardoor ze direct in de zaal terechtkomen en niet door het café hoeven lopen, enzovoort. Op de website van de Lindenberg zijn alle maatregelen te zien. 

Over Sluikstort 

Sluikstort is de zevende voorstelling van Pieter Jouke. En zoals hij altijd zegt: ‘Ik maak eerst zes oefenvoorstellingen.’ Valse bescheidenheid, zag Theaterkrant: “Jouke verzuchtte eens dat hij van zijn beroep z’n hobby had gemaakt. Met Laars Lappen moet die situatie nou toch eens echt afgelopen zijn, want Pieter Jouke is niet alleen heel grappig, maar ook heel goed.”  

Praktische informatie 

De prikkelarme editie van Sluikstort is op vrijdag 19 april om 15.00 uur in Lindenberg Cultuurhuis (Ridderstraat 23, Nijmegen). Kaarten kosten €21 en zijn online verkrijgbaar. Om 20.30 uur speelt Pieter Jouke Sluikstort zonder prikkelarme aanpassingen.

Bekijk de website voor meer informatie en tickets.

Dit vind je misschien ook leuk…