Burgemeester Bruls onthult literair baken Nachtegaalplein

Burgemeester H. Bruls zal op vrijdag 7 juni om 17.00 uur op het Nachtegaalplein (Oud-West) een literair baken onthullen. Op het baken zal het gedicht ‘Nachtegaalplein’ van Rinske Kegel staan. Zij heeft het voorgedragen bij de opening van het verbouwde plein in 2017. Haar ode aan het plein maakte veel indruk. Vooral omdat zij op onnavolgbare wijze en heel herkenbaar de sfeer en de saamhorigheid beschrijft van deze bijzondere plek in Nijmegen-West.

Rinske Kegel, geboren in Haren en woonachtig in Nijmegen, schrijft gedichten en verhalen. Zij publiceert in literaire tijdschriften, was ‘Dichter bij de Dag’ van het radioprogramma ‘Dit is de Dag’ op Radio 1 en treedt op bij literaire festivals. In 2019 verscheen haar poëziedebuut ‘Als het maar een vacht heeft’ en vorig jaar publiceerde zij haar derde bundel ’Zo stil mogelijk iets frituren’. In de tussentijd verscheen de verzamelbox ‘Dierenrijk’ over dieren die alleen in taal bestaan. Zo heeft zij, samen met illustrator Wouter Gresnigt, de Nederlandse fauna verrijkt met de dichterbij, de probeer, de koffiepad en andere taaldieren.

Het literaire baken van Rinske Kegel is een initiatief van Literaire Bakens Nijmegen. Deze werkgroep geeft teksten uit de Nederlandstalige literatuur die een link hebben met een locatie in Nijmegen, een plaats in de openbare ruimte van deze stad. Het te onthullen gedicht op het Nachtegaalplein is het 36-ste baken in Nijmegen.

Meer informatie over Literaire Bakens Nijmegen vind je op de website: literairebakensnijmegen.nl

Dit vind je misschien ook leuk…