Bouw Het nieuwe Metterswane van start

Op woensdagochtend 20 december was er een officieel moment voor de viering van de start bouw van Het nieuwe Metterswane. Nu de omgevingsvergunning onherroepelijk is, kan de bouw van het iconische gebouw in het stationsgebied van Nijmegen starten. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de bouwwerkzaamheden in volle gang en wordt er in februari aanstaande gestart met de bouw van de parkeerkelder.

Om alvast een indruk te krijgen van het uitnodigende gebouw tegenover het station, werd er tijdens dit officiële moment door wethouder Vergunst, Ronald Leushuis (bestuurder Talis) en Roy Hasselerharm (directeur KondorWessels Projecten) op het Stationsplein een maquette van Het nieuwe Metterswane onthuld. De maquette laat mensen niet alleen alvast kennismaken met het gebouw, maar heeft ook een ‘zitfunctie’. Zo kunnen voorbijgangers erop plaatsnemen en genieten van de levendigheid van deze plek én natuurlijk de bouw bekijken.

Wethouder Vergunst: “Ik ben ontzettend blij en tevreden dat er nu een overeenkomst ligt tussen de betrokken partijen. Het heeft lang geduurd, maar ik ben er bij de partijen op blijven aandringen om in gesprek te blijven en te proberen een overeenkomst te bereiken. Op deze plek in de stad, meteen bij aankomst in Nijmegen hoort een eigentijds en passend gebouw te komen. Het nieuwe Metterswane voldoet hier aan. Dat dit nu eindelijk binnenkort gebouwd kan worden, maakt mij trots en gelukkig.”

Het nieuwe Metterswane

Het nieuwe Metterswane wordt een getrapt complex van 23 verdiepingen met 276 appartementen, onderverdeeld in sociale huur, midden huur en vrije sector koopappartementen. Woningcorporatie Talis en investeerder DW Property zijn straks verantwoordelijk voor de verhuur van de appartementen. Ook is er ruimte voor kantoren, horeca, een stadssupermarkt en een tweelaagse ondergrondse parkeerkelder. Het gebouw wordt voorzien van groene daken en een duurzaam energiesysteem. Ook komen er parkeerplekken voor deelauto’s.

Meer informatie over Het nieuwe Metterswane vind je op www.metterswane.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…