Boekpresentatie De Gemeneriken door Jeroen van Berckum, met illustraties van Marianne van der Walle bij Kinderboekwinkel Nijmegen

Jeroen van Berckum presenteert samen met illustratrice Marianne van der Walle op zaterdag 9 juli zijn nieuwste leesboek De Gemeneriken. De boekpresentatie start om 11.00 uur.

Tijdens de presentatie wordt er een stukje uit het boek voorgelezen, vertellen Jeroen en Marianne over het boek, worden de originele illustraties tentoongesteld én kun je jouw exemplaar laten signeren!

Madelief Grommel is het liefste meisje ter wereld. Dat vinden haar ouders niet leuk. Daarom moet ze naar de School voor Gemeneriken. Ze krijgt er les van leerkrachten als juf Achterbaks, meester Kattenkwaad en juf Vloekgraag. Zij moeten van Madelief een echte Gemenerik maken. Maar het loopt niet helemaal zoals gepland … Een verhaal over een meisje dat een echte rebel is door lief te zijn.
Voor stoute én brave kinderen vanaf 8 jaar.

Jeroen van Berckum

Hij begon met schrijven in 2012. Uit het niets ontstond er een verhaal, over zijn oudste zoon die in een wereld met pratende dieren en fantasiefiguren terechtkwam. Een kort verhaal dat hij graag wilde voorlezen, als de tijd rijp was. Twee jaar later bleek het geen kort verhaal, maar lang genoeg om wel drie bundels mee te vullen! Inmiddels schrijft Jeroen niet alleen kinderboeken, maar ook YA’s.

Marianne van der Walle 

Marianne was jarenlang leerkracht in het basisonderwijs, maar waar ze het meest blij van werd (en wordt!) is illustreren. Inmiddels is Marianne fulltime illustratrice. Van kinderboeken tot magazines, haar werk leent zich voor veel verschillende doeleinden. De inspiratie haalt ze uit de tuin die zich vult met bloemen, maar ook uit mooie portretten en zo veel andere dingen … eigenlijk alles waar het oog op valt!

Dit vind je misschien ook leuk...