Boekhandel Roelants viert haar 30-jarig bestaan

Boekhandel Roelants kondigt met trots haar 30-jarig jubileum aan als literaire boekhandel van Nijmegen. Al drie decennia, over twee generaties Roelants, heeft de boekhandel een toevluchtsoord geboden voor boekenliefhebbers. Tegen de ontlezing in weet Boekhandel Roelants lezers te trekken voor klassiekers en hedendaagse meesterwerken, voor proza en poëzie, voor filosofie en geschiedenis.

Om dit jubileum te vieren heeft de boekhandel in de week van 20 mei een programma samengesteld die eer hopen te doen aan de pijlers van de boekhandel: literatuur, poëzie en maatschappijkritische non-fictie.

Op 21 mei ontvangt de boekhandel auteur Marijke Schermer, om te spreken over haar fantastisch besproken en prachtige roman 'In het oog'. Zij gaat daarbij in gesprek met Ivan Borgstijn – literaire duizendpoot en verbonden aan uitgeverij Van Oorschot - en natuurlijk op al uw vragen in.

Op 24 mei bezoekt journalist Teun van de Keuken – bekend van ‘De keuringsdienst van waarde’ en columns in de Volkskrant – Boekhandel Roelants, voor een gesprek over zijn pamflet ‘De mens is een plofkip’. Hij gaat daarbij in op de verbluffende invloed van de voedingsindustrie op ons eetpatroon, en geeft daarnaast handvatten voor een gezondere alternatieve toekomst.

Op 25 mei wordt de week afgesloten met een poëzieavond in het teken van de Brits-Amerikaanse dichter W.H. Auden. Vertaler Han van der Vegt komt zijn vertaling van het verzameld werk van Auden toelichten, hij zal spreken over de achtergrond van de dichter en zullen ook liederen van Audens werk laten horen.

Boekhandel Roelants nodigt elke belangstellende uit om het 30-jarig bestaan te vieren, met ook nadrukkelijk een uitnodiging voor de drie activiteiten. Lezers kunnen uitkijken naar nog 30 jaar Boekhandel Roelants, waarbij het boek en het lezen immer centraal zal blijven staan.

Meer informatie: www.roelants.nl

Dit vind je misschien ook leuk…