BLOEM wordt het achtste podium van Valkhof Festival

Met Muyayo Rif, Maurino (foto rechtsboven), Bruut!, Huun-Huur-Tu, Entoto Band en Nakury y Barzo wordt de toon meteen gezet voor het nieuwste podium van Valkhof Festival. 

Bloem staat voor warmbloedige muziek uit alle hoeken van de wereld, naast veel soul, funk en jazz. Samen met programmapartners Otis, Music Meeting en Baobab zetten we op Bloem een line-up neer die het muzikale spectrum van Valkhof Festival zo mogelijk nog meer verbreedt. Bloem staat voor een mix van te ontdekken, onbekende én gevestigde acts - soms zijn alle drie zelfs van toepassing.

Zo is er de groep Huun-Huur-Tu uit Siberië, die net als de al eerder aangekondigde Hailu Mergia een hele muziekgeschiedenis op zich is. Tegelijk staat Bloem voor vernieuwing en jong talent. Net zo goed van eigen bodem, met onder meer Bruut!, die de grenzen van jazz in vraag stelt.

Bloem wordt ook een podium waar de rijke traditie van de voormalige Hennes Latin Stage deels in voortleeft. Veel acts die er zullen staan hebben latin-invloeden en er is natuurlijk de locatie zelf. Voor Valkhof Festival betekent dit vooral een nieuw podium en dus geen overname. Bij het Bloemenwapen in het Waalpark (zie foto boven) komt een nieuwe inrichting en via Club Voerweg loopt het uitgebreide festivalterrein over in het Valkhofpark. Goed voor in totaal 8 podia en dus meer acts dan ooit van 16 tot en met 22 juli. 

Een volledig overzicht van de tot dusver bekende namen vind je in de line-up pagina

Dit vind je misschien ook leuk...