Bakkie voor een pakkie: samenwerking Leger des Heils en PostNL zorgt voor verbinding in de wijk

Bij de buurthuiskamer van het Leger des Heils aan de Molenweg in Nijmegen staat sinds deze week een PostNL pakketautomaat. Buurtbewoners kunnen hun pakketjes ophalen of verzenden terwijl ze onder het genot van een kopje koffie kennismaken met de buurthuiskamers en elkaar. Op deze manier zorgen PostNL en het Leger des Heils samen voor meer verbinding in de wijk.

In de buurthuiskamers van het Leger des Heils staat ontmoeting centraal. Door een pakketautomaat bij de buurthuiskamers te zetten, komen mensen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Voor elk pakket dat bij de automaat wordt afgehaald doneert het PostNL Bijzondere Momenten Fonds een vergoeding. Van dat geld biedt de buurthuiskamer de bezoekers een kopje koffie aan.

Buurthuiskamers belangrijke ontmoetingsplekken

Eind 2022 werd er al een pakketautomaat bij de buurthuiskamers in Alkmaar, Joure en Sint Maartensdijk neergezet. Dit was een groot succes. “Mensen die al jaren bij elkaar in de wijk wonen maar nog nooit een woord met elkaar hadden gewisseld, gingen opeens met elkaar in gesprek”, vertelt kapitein Anita Kamperman, programmadirecteur Geloven in de Buurt bij het Leger des Heils. “We zijn daarom ontzettend blij met deze samenwerking met PostNL en hopen dat nog meer mensen onze buurthuiskamers weten te vinden.”

Bakkie voor een pakkie

PostNL wil het werk van de Leger des Heils buurthuiskamers graag ondersteunen. Thijs Kerckhoffs, directeur PostNL Bijzondere Momenten Fonds: “Met de pakketautomaten zorgen we voor meer bekendheid van de buurthuiskamers en dus voor nog meer ontmoetingen tussen mensen. Even een praatje maken, kopje koffie erbij en je pakketje ophalen, dat is wat wij noemen een bakkie voor een pakkie.”

Over PostNL Bijzondere Momenten Fonds

Te veel mensen staan er alleen voor. Door eenzaamheid en gebrek aan contact bijvoorbeeld. Wij willen die mensen een steuntje in de rug bieden. Samen met goede doelen en verenigingen werken we aan meer verbinding in de samenleving. Samen met maatschappelijke organisaties werken we aan projecten die ertoe doen. Projecten waarbij mensen die het moeilijk hebben, een steuntje in de rug krijgen. Zo bezorgen we verjaardagspakketten voor Stichting Jarige Job, kerstkaarten voor het Ouderenfonds en vind je ons bij de buurthuiskamers van het Leger des Heils.

Over Leger des Heils Buurthuiskamers

Een plek waar je thuiskomt en gezien wordt. Dat zijn de buurthuiskamers van het Leger des Heils. Iedereen is er welkom. In onze buurthuiskamers kunnen mensen terecht voor een kop koffie, een maaltijd, een praatje, maar ook voor zingevingsvragen, hulp met schulden of bijvoorbeeld tweedehandskleding. Door heel Nederland heeft het Leger des Heils 130 buurthuiskamers die bezocht worden door mensen uit alle lagen van de samenleving.

Dat maakt het tot unieke, bruisende locaties. Grote kans dat erin jouw buurt ook één te vinden is! Voor de meeste buurthuiskamers krijgt het Leger des Heils geen subsidie. Om die locaties draaiende te houden zijn we afhankelijk van giften.

Voor meer informatie over de buurthuiskamer van het Leger des Heils, bekijk de website.

Dit vind je misschien ook leuk…