Audiovisueel improvisatieconcert De Lichting bij Hubert

Lekker zitten en luisteren, rondlopen en rondkijken, of toch een dansje wagen – alles is mogelijk tijdens De Lichting [live], een uniek audiovisueel elektronisch improvisatieconcert door De Lichting en WIEBERT. Deze audiovisuele beleving vindt plaats op vrijdag 21 april van 20.00 tot 23.00 uur bij Hubert en is voor alle leeftijden toegankelijk.

Het concert wordt uitgevoerd door De Lichting, een zevenkoppig collectief bestaande uit zes muzikanten en één visueel kunstenaar. In Nijmegen werkten ze al samen met organisaties zoals Drift, Doornroosje en Schemerlicht en lokale muzikale collectieven zoals ESHU, The Tribe en Open Source Radio. De muzikanten Eversines, Human Space Machine, Kaap, Nathan Kofi, queniv en RDS maken de muziek live met elektronische instrumenten zoals synthesizers en drumcomputers. Ze betreden het spectrum van Ambient, Electronica, House en Techno, waarin bezoekers zich volledig kunnen onderdompelen. Op het visuele gebied brengt lichtkunstenaar Boris Acket, bekend van Schemerlicht, een spektakel voort met een kunstinstallatie die op de muziek reageert. Het resultaat van deze constante wisselwerking tussen muzikanten en kunstenaar is een compleet geïmproviseerd concert.


©Set Design Magazine

Voorafgaand aan het concert vindt een hosting plaats bij Open Source Radio om de avond in te luiden en te praten over het initiatief van het evenement en de samenwerking tussen De Lichting en WIEBERT. Het concert zal tevens worden geregistreerd door middel van video en audio om deze later te kunnen publiceren op verschillende (online) platformen en media.

Met het programma WIEBERT ondersteunt Hubert jonge makers uit uiteenlopende kunstdisciplines en biedt hen een podium. Deze talentvolle makers ontwerpen de samenleving van morgen en zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de wereld en het culturele veld in het bijzonder. Middels hun werk onderzoeken en vertalen zij actuele en relevante thema’s en uitingsvormen, waardoor ze extra dimensies of nieuwe invalshoeken bieden aan een breed publiek.

De waardering voor audiovisuele kunst is de laatste jaren sterk toegenomen. Het collectief De Lichting speelde dan ook al langere tijd met het idee voor een audiovisueel improvisatieconcert en om dit te exporteren naar verschillende steden binnen Nederland. In Nijmegen krijgt audiovisuele kunst al een podium op festivals als Drift en Schemerlicht. Bij het eenmalige evenement op 21 april gaan audio en het visuele hand in hand. Deze gebalanceerde symbiose tussen muziek en visuele kunst wordt bovendien versterkt door de bijzondere setting in de industriële hal van Hubert.

Een kaartje kost €12,50* en is te koop via www.hubertnijmegen.nl

Dit vind je misschien ook leuk…