Artpop-band Oh Hazar presenteert tweede single F.N.A.S.P. en kondigt debuut-EP aan

De alternatieve artpop-band Oh Hazar maakte afgelopen zomer met slechts één single op zak haar entree op het Valkhof Festival in Nijmegen. Hier veroverde de band tussen zo’n 1500 andere acts de 10e plek in de toplijst van 3voor12 Gelderland. Op 27 oktober verschijnt de tweede single: F.N.A.S.P.. Het is de opmaat naar de volledige EP Clair Obscur die de band op 27 januari 2024 presenteert in poppodium Merleyn.

Op de nieuwe single F.N.A.S.P. - voluit Face, Name, Age, Sex, Picture - horen we dit keer naast Imke Loeffen ook Stefan Kollee op zang. Het nummer kaart de paradox aan van social media, die ons verlangen naar intimiteit vercommercialiseren ten koste van privacy. “Je data zijn waardevol, vandaar dat bedrijven zich profileren als je beste vriend of sterker nog: een verleidelijke minnaar," aldus zangeres Imke Loeffen. F.N.A.S.P. verschijnt met een videoclip, gemaakt met kunstmatige intelligentie.

Over Oh Hazar

Oh Hazar zoekt de grens op tussen tegenstellingen. In een verslavende trip vol alternatieve artpop, indierock en postpunk raakt de band universele thema’s als macht en onmacht, eenzaamheid en nooit alleen zijn. De band bracht eerder dit jaar de eerste single Ivory uit, speelde haar debuutshow op het Valkhof Festival en is sindsdien op verschillende podia en festivals te zien. Het is de voorbode voor de eerste EP die begin 2024 uitkomt.

Debuut-EP Clair Obscur

Aankomend debuut Clair Obscur is geproduceerd door Simon Akkermans (My Baby, New Cool Collective, Pip Blom) en vernoemd naar de schilderstijl die fel licht naast eindeloos donker zet. Meesters Caravaggio en Rembrandt deden het op het doek, Oh Hazar doet het in de muziek. Geen middentinten of poldermodel, maar scherpe keuzes, uitgesproken contrasten en botsende grenzen. Op 27 januari 2024 presenteert Oh Hazar de plaat in Nijmegen.

Meer info

Oh Hazar bestaat uit Imke Loeffen (zang, gitaar), Stefan Kollee (gitaar, zang), Imanishi Kleinmeulman (drums), live en in de studio aangevuld door respectievelijk Pauline Timmerbeil (basgitaar) en Judith Renkema (basgitaar).

Meer shows en singles worden binnenkort aangekondigd op www.ohhazar.com.

Dit vind je misschien ook leuk…