Artiesten gezocht openluchttheater ‘Podium aan de Waal’

Lindenberg Cultuurhuis en De Schoenfabriek organiseren deze zomer vanwege het succes van afgelopen jaar een nieuwe editie van ‘Podium aan de Waal’. Van juli tot en met september wordt er iedere zondag een podiumprogramma gepresenteerd op de Waalkade, gratis toegankelijk voor iedereen. Hiervoor zoeken de Lindenberg en De Schoenfabriek makers binnen de podiumkunsten uit de regio Nijmegen. Van theater tot acrobatiek en van dans tot fanfare – alle podiumkunsten zijn welkom. Aanmelden hiervoor kan tot en met 30 april. 

Podium aan de Waal 

Met ‘Podium aan de Waal’ wordt de samenwerking met de stad actief opgezocht door niet alleen acts uit eigen netwerk te programmeren, maar ook een oproep te doen aan de inwoners van Nijmegen en omgeving en die de kans te geven om het podium te betreden. Makers, creatievelingen, kinderen en volwassenen; iedere act die geschikt is voor een openluchttheater is welkom om zich aan te melden. De Lindenberg en De Schoenfabriek zoeken voor dit podium niet naar bands. 

Vorig jaar 

In 2022 heeft het Podium aan de Waal iedere zondag tussen begin mei en eind augustus voor verrassende optredens gezorgd. Zo stond een groot, speciaal samengesteld projectorkest van de Nijmeegse Muziek Federatie na één dag repeteren samen op de planken. Vasim Circus Space nam het Podium over met spectaculaire shows en circusworkshops voor alle leeftijden. Proces Verbaal en Mensen Zeggen Dingen zorgden voor een zondag die volledige draaide om spoken word. Zo kunnen allerlei soorten acts op het Podium aan de Waal terechtkomen. 

Praktische informatie en aanmelden 

Wil je zelf graag op het podium staan en jouw kunsten vertonen? Stuur dan een mail naar waalkade@delindenberg.com met een omschrijving van het programma en - bij voorkeur – een video van jouw act. Aanmelden kan tot en met 30 april. 

Bekijk ook de website van de Lindenberg: www.delindenberg.com

Dit vind je misschien ook leuk…