Affiche Valkhof Festival 2022 grotendeels compleet met 57 nieuwe namen

Een nieuw podium, een diverser programma dan ooit en dus ook een recordaantal te ontdekken namen: Valkhof Festival 2022 belooft een vintage editie te worden.

Vandaag komen er 57 namen bij op de Valkhof Festival-affiche en daar wordt later nog onder meer het Club Voerweg-programma aan toegevoegd. Opvallende acts bij de nieuwe bevestigingen zijn onder meer de Oekraïense artiesten Zbaraski en Alyona Alyona, de Britse postpunkbeloften Billy Nomates en Stone en talentvolle jazz-acts als Power to the Pipop & Friends, Masaa en Peter Somuah. 

Naast het 'gewone' programma kondigen we ook de programmablokken van met name Extrapool en Poppunt Gelderland aan. Net als Mensen Zeggen Dingen neemt Extrapool de Kapel over (twee avonden in totaal), waar onder meer de residentie van Dali Muru & the Polyphonic Swarm met een nu nog onbekende artiest in Extrapool voor het eerst het daglicht ziet. Ook bijzonder is de avond gewijd aan The Space Lady (drie shows, foto hieronder), die bezig is aan haar afscheidstournee.

Valkhof Festival vindt plaats van 16 tot en met 22 juli in het Valkhofpark in Nijmegen. Alle vandaag bevestigde namen vind je hieronder. Een volledig overzicht van de tot dusver bekende namen vind je in de line-up pagina.