Achtkoppige vrienden-band Primaat verovert Nederland met live Hip Hop/Funk

Primaat bestaat uit acht ervaren muzikanten uit Overijssel die elkaar leerden kennen tijdens de muziek-jamsessies, MonkeyJams. Al snel was het duidelijk dat er niet alleen een muzikale maar ook persoonlijke klik was. De vrienden zijn nu hard op weg Nederland te veroveren met een aanstekelijke mix van Funk en Nederlandstalige HipHop. Op het schema staan dit jaar vele festivals zoals de Zwarte Cross, MadNes Festival en het Bevrijdingsfestival Wageningen en optredens in poppodia zoals Hedon, Melkweg, Luxor Live en TivoliVredenburg. 

Naast het spelen van veel liveshows in 2023 waaronder Popronde met meer dan 20 shows inclusief het eindfeest stonden ze begin 2024 op de line-up van Eurosonic Noorderslag. Op 14 maart brengt de band de EP ‘Roze Bril’ uit. Dit wordt gevierd met een back-to-back tour van 14 tot en met 16 maart in Hedon Zwolle, Merleyn Nijmegen en de Melkweg in Amsterdam. Ook duikt de band al snel weer de studio in samen met producent Ferdy van der Singel (bekend van onder andere Bløf, Ruben Hein, Rita Zipora) voor het opnemen van hun debuutalbum dat uitkomt in het voorjaar van 2025.

Dat de band goed in de smaak valt bij zowel het publiek, die na de eerste twee songs al staan te springen, en de media (airplay op 3FM, KINK, Radio 1 en recensie van 3voor12 over de show van Primaat op Eurosonic Noorderslag: “ESNS24: Primaat is het boegbeeld van plezier”) is één van de redenen dat steeds meer festival- en popprogrammeurs de weg weten te vinden naar Primaat.

Fabian Schrijver (rapper van Primaat): “We zijn echt blown away van hoe snel het allemaal gaat. Veel data van festivals en shows mogen we nog helemaal niet noemen omdat die door de organisaties nog niet officieel zijn aangekondigd. Er komen dus nog veel toffe announces die we dan natuurlijk ook op onze site, www.primaatband.nl, zetten. "Daar zijn trouwens ook de tickets te koop voor onze EP-release tour.”

Kijk voor meer informatie en tickets op www.primaatband.nl

Dit vind je misschien ook leuk…