Aangepast programma voor Open Monumentendag Nijmegen 2020

Open Monumentendag Nijmegen zal dit jaar anders dan anders zijn. Er zullen geen panden fysiek worden opengesteld, maar er is een mooi aangepast programma. Zo zijn er speciale wandelroutes en fietsroutes langs bijzondere gebouwen.

De vorige edities brachten zo'n 17.000 bezoekers naar Nijmeegse monumenten. Deze aantallen zijn in de huidige situatie niet verantwoord. Het uitgangspunt van het programma dit jaar is spreiding in ruimte en tijd. Bezoekers kunnen op een zelf gekozen moment genieten van het moois dat Nijmegen te bieden heeft, zowel online als fysiek. Het programma is te bekijken op www.openmonumentendagnijmegen.nl.

Activiteiten
Je kunt zelf op pad gaan en de stad (her)ontdekken! Zo zijn er wandelroutes door de Wederopbouwperiode, langs vestingwerken en door diverse wijken. Met de monumentenfietsroutes kom je voorbij Nijmeegse scholen of ontwerpen van de architect Oscar Leeuw. Bij Museum Kam, een ontwerp van Oscar, zijn er familie-activiteiten zoals een speurtocht. Met een bouwplaat kan het museumgebouw in het klein worden nagemaakt.

Monumenten Online
Bekijk de Nijmeegse monumenten vanaf huis. In filmpjes, foto’s en verhalen wordt een bijzonder stukje geschiedenis van een monument belicht. Met deze video's leer je meer over de restauratie van de Stevenstoren of de geschiedenis van het voormalige klooster aan het Kelfkensbos. Maar er is ook een bijzonder verhaal over de ramen van Jan Toorop in Titus Brandsma Gedachteniskerk.

Fotografie: Marti Tulenheimo

Dit vind je misschien ook leuk: