19 jongerenbands nemen skatepark Waalhalla over

De jongerenbands van Lindenberg Cultuurhuis nemen op zondag 26 maart skatepark Waalhalla over, met livemuziek op twee podia. Op de Lindenberg take-over zijn 17 Lindenbergbands te zien en twee bands uit De Roos van Nijmegen-competitie. Daarnaast zijn er voor jongeren workshops skateboarden en graffiti. De middag duurt van 13.00 tot 18.00 uur, entree is gratis.

Line-up

Het programma is goed gevuld met 17 jongerenbands van de Lindenberg en twee bands uit muzikantencompetitie De Roos van Nijmegen. Kjell Jacobson is Teamleider Muziek en Docent Gitaar bij de Lindenberg en geeft aan dat optreden belangrijk is voor de ontwikkeling van de jonge muzikanten. “Samen muziek maken in de repetitieruimte is leuk, maar optreden is nog leuker en leerzamer. Bij een optreden sta je voor een publiek en de zaal reageert op de muziek die jij overbrengt. Ook leer je om jezelf te presenteren en leer je samenwerken door je als groep te presenteren.”

Bandles bij de Lindenberg

De bandlessen bij de Lindenberg zijn een voor Nijmegen unieke lesvorm, waarbij leerlingen tussen de 8 en 18 jaar wekelijks les op hun instrument hebben en daarbij in een band spelen onder begeleiding van een docent. Per seizoen staan de leerlingen meerdere keren op het podium, waarvan minimaal één keer buiten de deur.

Praktische informatie

De Lindenberg take-over @Waalhalla is gratis te bezoeken bij skatepark Waalhalla. Reserveren hoeft niet; je kan gewoon binnen komen lopen. De bands spelen van 13.00 tot 18.00 uur. Tussentijds kunnen jongeren deelnemen aan een skateboard- of graffitiworkshop.

Lindenberg take-over @ Waalhalla | zondag 26 maart 2023 | 13.00-18.00 uur | entree gratis

Dit vind je misschien ook leuk…