Moederdag in Nijmegen

Traditiegetrouw vieren we op de tweede zondag van mei Moederdag. Zeker ook in Nijmegen. Deze dag staat geheel in het teken van jouw moeder. Op 12 mei hoeft ze even niet ontbijtjes voor het hele gezin te smeren, te wassen, te koken en af te ruimen, maar mag ze lekker vertroeteld worden.

Cadeau kopen in Nijmegen?

Neem je actieve houding dus alvast aan. Deze dag mag jij namelijk jouw moeder verrassen én verwennen. Knutsel iets leuks voor haar, geef haar een lekker ontbijtje op bed of koop een leuk cadeau. Hoewel bloemen zeer populair zijn deze dag, is een lieve kaart met speciale woorden van jou zeker ook een bijzonder cadeau. Op zoek naar een kaartje of boek? Kijk dan eens bij Dekker vd Vegt. Een dagje naar Sanadome zorgt voor de zekere ontspanning, maar ook een mooie LP van Waaghals kan leuk zijn. Koop je liever een armbandje of ketting? Dan kun je met gerust hart wat uitzoeken bij Lucardi of Jewelz & More. Voor de moeders die veel met hun interieur bezig zijn, kun je bijvoorbeeld terecht bij Dille & Kamillie, Home Stock of Het Heydenrijck.

Verwen jouw moeder in Nijmegen

Natuurlijk kun je jouw moeder ook in het zonnetje zetten door met haar Nijmegen in te gaan. Neem haar lekker mee uit eten nemen in één van de vele leuke restaurants die Nijmegen te bieden heeft. Of maak er een nachtje weg van en reserveer in diverse sfeervolle Nijmeegse hotels. Daarnaast kun je ook gebruik maken van leuke acties die ondernemers aanbieden zoals:

Uitjes met je moeder

Bij LUX geniet je eerst van een uitgebreid Moederdagfilmontbijt en duik je vervolgens de filmzaal in voor de voorpremière van Wild Rose: een hartverwarmende film over moeders en dochters, over dromen en realiteit en over muziek waar je onmogelijk bij stil kunt blijven zitten.

Kunst kijken met je ma doe je in Galerie Bart, waar momenteel de installatie ‘UNFURL’ te zien is: een ruimtevullende, mysterieuze installatie van purschuim door kunstenaar Ronald de Ceuster. Vijf weekenden op rij zijn er live-acts in de installatie. Op Moederdag is de aftrap en geeft danseres Lynn Kosakoy een improvisatieoptreden.

De avonduurtjes vul je bij de show NU van Claudia de Breij in de Stadsschouwburg. Claudia is bang. Dat de oorlog komt. En dat je dan moet schuilen. Jaja. Je kunt er over zingen. Je kunt er ook iets aan doen. Maar hoe? En wanneer? Dat weet ze wél: NU.

Dag van het Levenslied 2019

Het is inmiddels een traditie: op Moederdag vindt in Nijmegen al jaren De Dag van het Levenslied plaats, hét smartlappenfestival met een knipoog. Tussen 14:00 en 00:00 zetten 22 acts het Valkhofpark op z’n kop, waaronder Jacques Herb, De Sjonnies en De Triesto’s. Bovendien is er een geheime slotact, die op de dag zelf wordt onthuld... Voor de jongste smartlappenliefhebbers is er een kidspodium met een circus, muzikaal theater en meer. Kom meezingen, meelachen of meehuilen met Nederlands bekendste levensliederen!

Hoe jij Moederdag met jouw moeder ook indeelt, waarderen zal ze het zeker.

En vergeet vooral niet te genieten!

Ben jij ondernemer en bied jij een leuke actie aan tijdens Moederdag? Laat het ons weten via info@intonijmegen.com