Zomertips - Dagje uit met je vrienden

Je hoeft het land niet uit voor een mooie zomer! Terrasje pakken, de zon opzoeken op het Waalstrand of met z'n allen naar een festival... Samen met je vrienden heb je al snel een gezellige thuisvakantie. Lees hier de leukste tips voor een stralende zomer in Nijmegen!

Borrelen, stappen of een pubquiz

Wist je dat Nijmegen de grootste terrasdichtheid van Nederland heeft? Genoeg plek om samen een biertje, gin-tonic of virgin cocktail drinken! Bij Café Wunderkammer borrel je tot in de late uurtjes in huiskamersfeer. Lekker lang terrassen kan op het Koningsplein, bijvoorbeeld bij Café De Opera of Freddy's Beerkitchen, of bij de cafés op de Grote Markt en aan het Faberplein. Zin in een pubquiz? Elke maandagavond kan je je hersens laten kraken in De Kluizenaar, elke dinsdagavond ben je welkom bij Proeflokaal Beij Ons en op zondagavond is er een pubquiz in Café Van Rijn. Meer leuke cafés ontdek je hier!

Daarna de dansvloer op? De meeste plekken om te stappen vind je in en rondom de Molenstraat, maar ook elders in de binnenstad zijn er genoeg leuke cafés en bars. Zo kan je van woensdag t/m zaterdag bij Café Dollars terecht voor livemuziek, roze stappen doe je bij Thomtom, en bij Roxy's Karaokebar, je raadt het al, kan je elke avond meezingen. 

Zonnen en zwemmen!

Beach body ready of niet, strijk met je vrienden neer aan de Waal of Spiegelwaal voor een zonnige picknick! Wanneer de zon doorbreekt, stroomt het bij de Spiegelwaal vol. Leg je handoek neer aan het Waalstrand om te zonnen, ga samen zwemmen in de Spiegelwaal, of even een drankje doen bij de beachbar: Sprok Beach of LIZ Grand Café

 

Met z'n allen naar een festival

Nijmegen scoort goed op festivalgebied! Muziekfestivals, bierfestivals, foodtruckfestivals... Een paar festivaltips voor de zomermaanden:

 • 10 augustus: Oosterliefde Festival
  Het NYMA-terrein aan de Waal wordt omgetoverd tot een tropisch paradijs, met als stage hosts Rewind, Terug naar Toen, Happy Feelings, Waalhala, Zoete Zin, Silent Disco én Karaoke. Daar gaat gedanst worden!
 • 24 augustus: We Love the 90s
  In het Goffertpark worden de hele dag de lekkerste 90’s hits en Happy Hardcore gedraaid uit de gouwe ouwe tijd.
 • 20 t/m 24 augustus: LUX Open Air: Quentin Tarantino Marathon
  Filmhuis LUX sluit de zomervakantie af met vijf gratis Open Air vertoningen van films van Quentin Tarantino! Het terras wordt elke avond vanaf 20:45 omgetoverd tot openluchtfilmtheater.
 • 14 juni t/m 15 september: Cultureel Terras De Kaaij
  De Kaaij betekent een zomer lang genieten van muzikanten, theatermakers, chef-koks, dichters, dj's, kunstenaars, venters, bands, stands en entertainers, (speciaal)bier... Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Gelegen in de historische haven onder de Waalbrug van Nijmegen is het een fijn plekje aan het water! 

Of vier de zomer op een van de evenementen