Vier Pinksteren in Nijmegen!

Music Meeting, dat kan maar één ding betekenen: Pinksteren! Op deze vijftigste dag na Pasen herdenken we de uitstorting van de Heilige Geest, vieren we een vrije dag én genieten we (normaal gesproken) van het zonnetje. Wat er allemaal te doen is in Nijmegen dit weekend? Lees snel verder!

Wereldmuziek tijdens Music Meeting

Traditiegetrouw wordt Park Brakkenstein in het Pinksterweekend weer omgetoverd tot speeltuin voor muziekliefhebbers en avontuurlijke geesten. Music Meeting is inmiddels een begrip in Nijmegen en daarbuiten, met muziek van over de hele wereld in alle stijlen en varianten. Drie dagen vol met concerten, interviews, mini-optredens, masterclasses en workshops. 

Pinkstermarkt

Op Eerste Pinksterdag (zondag 9 juni) zijn de winkels gesloten, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt op Tweede Pinksterdag (maandag 10 juni). De winkels zijn open van 12.00 - 17.00 uur en worden bijgestaan door een heuze Pinkstermarkt! Loop langs alle gezellige kraampjes van Plein 44 tot aan Kelfkesbos. Hongerig? Wat dacht je van een Pinksterbrunch bij Juliette, Van de Valk Nijmegen-Lent of een van de vele andere locaties.

Pinksterpintje

De Nijmeegse Bierfeesten Pinkstereditie nemen het gehele weekend het Valkhofpark over. Brouwerijen uit binnen- en buitenland schenken hun lekkerste speciaalbieren en foodtrucks voorzien je van een hapje eten. Ook voor muziek is gezorgd: geniet van bands, DJ's en artiesten terwijl je nipt van je drankje!

Twee dagen Drift Festival!

Drift Festival is dit jaar voor het eerst twee volle dagen. En alsof dat nog niet feest genoeg is, is er op vrijdagavond ook nog eens een openingsconcert in De Vereeniging! Het nieuwe live-podium Magia by Kornuit laat artiesten zien die vanaf de jaren ’80 tot aan nu invloed hebben gehad op de (disco)muziek. 

Lees meer over het festival in ons artikel.

Tim Buiting
 

Headerfoto: Eric van Nieuwland
Foto Music Meeting: Max Kneefel
Foto Drift: Tim Buiting

 

Meer leuke uittips: