GO binnenstad!

2020 is begonnen en Nijmegen is er klaar voor! Na de feestdagen valt er altijd een beetje een gat, maar niet hier. Want we hebben zoveel leuks te bieden: er is sale in de binnenstad en zijn er nieuwe hotspots die je nog kunt bezoeken. Ook zijn er veel leuke tentjes waar je na de feestdagen heerlijk budget kunt eten en drinken. Dus wat houdt je tegen? Lees verder!

Kom winkelen in Nijmegen

New year, new you! Hoe je jezelf dit jaar ook wilt presenteren, in het centrum vindt je de perfecte outfit! Dus kom shoppen of ga op koopjesjacht om je kledingkast uit te breiden. In het centrumgebied kun je in de hoofdstraten shoppen bij de grotere bekende ketens zoals Zara, Primark, TK Maxx, Perry Sport en Open 32. In de omliggende ringstraten vind je vooral de kleinere winkels en unieke speciaalzaken. Met de Lange Hezelstraat heeft Nijmegen de oudste winkelstraat van Nederland. Absoluut een bezoekje waard als je er nog nooit bent geweest. Op de Grote Markt en in de Burchtstraat vind je onder meer de Hema, H&M en C&A. De Marikenstraat is de meer moderne 'koopgoot' van Nijmegen. Wil je droog blijven als het regent of sneeuwt? Bezoek dan de overdekte Molenpoort Passage.

Bekijk het winkelaanbod

Lekker eten voor weinig

Na de duurste maanden van het jaar, wil je nog steeds een hapje buiten de deur doen. En dat kan! Want op veel plekken kun je voor weinig heel lekker eten. Zoals Café Van Buren en Café de Muis waar je voor onder de €20,- zelf een driegangenmenu kunt samenstellen. Voor een goede maaltijdplank om te delen moet je naar Cali! Voor pizza's ga je natuurlijk naar Pizzabakkers en voor hambugers naar Wally's. Maar ook kun je naar De Dromaai, Hotel Credible, Café de Plak en De Waagh voor een goed diner.

Nieuw, nieuw, nieuw!

Elke maand komen er mooie, leuke en bovenal gezellige winkels, cafés en restaurants bij in Nijmegen. In 2019 waren dat bijvoorbeeld: Decathlon, Eetcafé Goed Volk, Barrika, Tappers en Schavuit & Co en nog veel meer.

Wat is er nieuw in 2020?
  • ​Vanaf medio januari 2020 gaat De Firma verder als Ultimo restaurant en Wijnbar. 
  • Vanaf 29 februari opent Bloem coffee & more in de Stikke Hezelstraat.
  • Per 13 januari sluit Notting Hill haar deuren, maar natuurlijk komt hier eind januari wat leuks voor terug: Bistro Gaspár.

Heb jij tips welke restaurants, cafés of winkels er nieuw komen in Nijmegen? Laat het ons weten

 

© Thierry Schut

Go Cultuur

© Jane Zijlstra

Ready, set, GO!