Intocht Sinterklaas

Ook dit jaar komt Sinterklaas weer naar Nijmegen om zijn verjaardag te vieren. Uiteraard weer inclusief stoomboot, al zijn Pieten én zijn witte schimmel Amerigo. De intocht van Sinterklaas is dit jaar op zaterdag 17 november 2018. Het is dan weer één groot feest in het centrum van Nijmegen! De Sint komt rond 13 uur aan op de Waalkade (bij het Labyrinth) om vervolgens een route door de stad te maken. Kom hem welkom heten, zing je longen uit je lijf en geniet van het snoepgoed dat de Pieten uitdelen! Er is ontzettend veel te doen en beleven in de stad.

Programma intocht

Sinterklaas komt om 13 uur met zijn stoomboot aan op de Waalkade (bij het Labyrinth). Hij wordt verwelkomd door burgemeester Bruls en er zijn leuke optredens om het wachtend publiek te vermaken. Na het feestelijk ontvangst op de Waalkade (bij het Labyrinth) zal Sinterklaas met al zijn Pieten een rondrit door de stad maken. Vanaf de Waalkade loopt Sinterklaas via de Priem-, en Houtstraat en Plein 1944 naar de Van Welderenstraat. Vandaar stapt het paard van de kindervriend terug langs de Molen- en Broerstraat richting de Grote Markt, waar het één groot feest is! Na ongeveer 40 minuten gaan de Sint en zijn pieten door naar het eindpunt van de route: het Joris Ivensplein.

Kijk voor het meest actuele programma rond de aankomst van Sinterklaas op www.sint-nijmegen.nl.

Meer Sinterklaas in Nijmegen

Na de intocht blijft Sinterklaas in Nijmegen. Hij logeert dit jaar in het Mariënburgkapel, daar is een unit omgetoverd tot het tijdelijke Huis van Sinterklaas.

Plaats: Waalkade (Labyrinth) – Grote Markt
Datum: zaterdag 17 november 2018
Tijd: 13:00 uur
Kosten: gratis
Website: www.sint-nijmegen.nl