Sinterklaas in Nijmegen

Ook dit jaar is er rondom Sinterklaas weer veel te beleven in het centrum van Nijmegen. Hieronder volgt een overzicht van alle feestelijkheden met Sinterklaas in Nijmegen. Deze pagina wordt bijgewerkt wanneer er nieuwe festiviteiten bekend zijn.

Intocht Sinterklaas

De pret begint natuurlijk al tijdens de intocht op 17 november 2018, als de Sint samen met zijn Pieten aankomt op de Waalkade. Van de leukste optredens tot snoep strooiende Pieten: het is dan één groot feest in de stad! 

Haal je pietendiploma

Tijdens de intocht worden er Pietenboekjes uitgedeeld. Hierin staan o.a. liedjes, een looproute, opdrachten en een kleurplaat. Met het boekje moet je stempels verzamelen op verschillende plekken in de stad. Zo kun jij je pietendiploma ontvangen uit handen van Sinterklaas! Hoe dat werkt, zie je hieronder.

Het Huis van Sinterklaas

Sinterklaas komt weer met zijn stoomboot naar het koude Nederland! Samen met zijn pieten verblijft Sinterklaas van woensdag 21 november tot zondag 2 december in het Huis van Sinterklaas in Nijmegen. Op verschillende locaties in de binnenstad is van alles te beleven. Kom mee dansen in de Silent Pieten Disco bij de Marikenstraat, tel alle mijters op de looproute van Het Huis van Sinterklaas, ga op zoek naar letters in de Hertogstraat en kleur je kleurplaten in op het Pieten Kleurterras in ’t Hoogstraatje. Bij elke activiteit word je beloond met een stempel voor in jouw eigen Pietenboekje. Heb je alle stempels verzameld? Neem dan jouw ingevulde Pietenboekje mee naar Het Huis van Sinterklaas. De Sint zal je Pietenboekje ondertekenen!!

Pepernotencircus

Intocht Sinterklaas

Varen met de Sint

Sinterklaas koopavond en -zondag