Kerstmis in Nijmegen

Ook dit jaar is er rondom weer veel te beleven in het centrum tijdens Kerstmis in Nijmegen. Benieuwd wat er in 2018 allemaal gaat gebeuren in de binnenstad tijdens Kerstmis? Houd dan deze pagina in de gaten.

Hieronder alle activiteiten van 2018

Nijmeegse Winterweken

Deze winter zijn er bijzondere, traditionele en verrassende activiteiten te beleven in de Stevenskerk. Vanaf 15 december tot 6 januari is er van alles te beleven en te doen! Kom jij genieten van de swingende koren tijdens het open podium? Maak een kerststukje of dompel jouw eigen kaars waarmee je vervolgens naar het sfeervolle Kaarsenfeest gaat. Beleef een rit in de Arrenslee middels Virtual Reality Experience. Geef je op voor een bierproeverij of kom samen met jouw gezin, vriend of vriendin naar een sfeervolle familiefilm kijken in de kerk. Dat is toch uniek?! Leer zingen, een instrument te bespelen of doe de kerststallen speurtocht!

't Winterstraatje

Er zijn weer genoeg leuke activiteiten voor kinderen in de kerstvakantie! Ook dit jaar verandert het populaire pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje in ’t Winterstraatje. Van 8 december t/m 6 januari is er weer een stroom aan spel en vermaak.  Kinderen kunnen onder andere hun eigen sneeuwpop of kerstboomversieringen maken, lampionnen knutselen of meedoen aan een hardloopwedstrijd. Ohja… Elsa, Anna en Olaf uit Frozen zijn er ook!

Kerstshow in de Molenpoort

Op 21 december is een van alles te doen in de Molenpoort: kerstmarkt, kerstshow en live muziek!! Dus ben je opzoek naar kerstplezier voor jong en oud? Kom dan 21 december! Ze hebben talloze gezellige kraampjes met drinken, eten en oud-Hollandse spelletjes. Er loopt zelfs een kerstbalonnenvrouwtje en kerst elf rond. Kinderen krijgen suikerspin en popcorn en om de dag af te sluiten is vanaf 17.00 uur live muziek van de bekende band: Summerland.

Kerstmarkt in Nijmegen


Op 15 december is er in Kolpinghuis een kerstmarkt van 12.00 tot 16.00 uur. De kerstmarkt is warm en sfeervol ingericht met verschillende krampjes. Van sieraden, kerststukjes tot vele andere artikelen. Ook is er voor de kinderen een knutselhoek.

Het Gelders Orkest in Nijmegen


Donderdag 20 december geeft Het Gelders Orkest een kerstconcert. Het is een kerstconcert met uitsluitend de Negende van Beethoven en vindt plaats in concertzaal de Vereeniging. Kaartjes zijn te koop via de website van Stadsschouwburger en de Vereeniging.