Carnaval in Nijmegen

Nijmegen verandert tijdens carnaval tijdelijk in Knotsenburg en de hele stad staat op zijn kop. Prins Carnaval heeft 4 dagen lang even alle touwtjes in handen. De eerste dag van de carnaval vindt altijd om 11 uur de sleuteloverdracht plaats en vanaf dan is het feest in Nijmegen. Het Marikenpaleis op de Grote Markt en de Vereeniging zullen weer grote trekkers worden voor carnavalvierend Nijmegen. Ook voor de kinderen is er veel carnaval te vieren en zijn er speciale kindermiddagen.

Carnavalsoptocht Nijmegen

Op de koopzondag van 3 maart 2019 is het dan tijd voor de grote carnavalsoptocht door de binnenstad van Nijmegen. Prachtig versierde wagens zorgen voor een gezellige sfeer in het centrum. De winkels zijn open, dus je kunt ook gewoon even komen shoppen en de wagens langs de zijkant bekijken. De stad is prima bereikbaar en er zijn leuke (after)party’s voor wie nog even door wil.

Prachtig versierde wagens op koopzondag


Het grootste evenement van Knotsenburg heeft  veel versiering, muziek maar ook zijn er een aantal prijzen te winnen. De winkels zijn open en veel cafés en kroegen doen mee, dus je kunt je prima de hele dag vermaken in het centrum van Nijmegen. Kom jij ook?

Route carnavalsoptocht


De optocht van de carnavalswagens door de stad start om 14:00h. Je kunt gewoon langs de route gaan staan (ze rijden zowat door de hele binnenstad) of een specifiek carnavalsplekje uitzoeken. Zo kun je de optocht kieken als vanOuds bij Café Van Ouds of lekker dweilen bij De Waagh.