Vierdaagsefeesten maakt eerste namen bekend!

Omdat de eerste editie van ‘Oerhollands’ op het Joris Ivensplein een gigantisch succes was, keert het levenslied er dit jaar terug. Organisator Gertjan Wels kan niet wachten tot het zover is en maakt als eerste al zijn headliners bekend. “Waarom wachten met de voorpret als die nu al kan beginnen?”

Frank van Etten, volgens Wels “volkszanger nummer één”, prijkt bovenaan op het affiche. Gevolgd door Stef Ekkel en René Karst, onder meer bekend van ‘Liever te dik in de kist’. De Nijmeegse prinses van het levenslied Sieneke is uiteraard ook weer van de partij. Daarnaast kun je optredens verwachten van onder meer Jeffrey Heesen, Stef Ekkel, Rein Mercha, Jaman, Henk Bernard, Wesley Klein, Raymon Hermans, Mart Hoogkamer, Belinda Kinnaer, Willem Barth, Henk Damen en Nelis Leeman.

Rade aan de Kade

Naast ‘Oerhollands’ was er vorig jaar nóg een nieuw podium op Vierdaagsefeesten: ‘Rade aan de Kade’ van Matrixx. Door het grote succes keert ook het grote rad met uiteenlopende muziekgenres dit jaar terug. De Sjieke Bazen & Friends draaien er iedere 10 minuten aan het rad en draaien vervolgens muziek in dat genre. Verzoekjes? Geen probleem, er mag gesmokkeld worden! Van 90’s naar Rock, of van Guilty Pleasures naar Hollands. Feest voor iedereen!

Vierdaagsefeesten kent in totaal zo’n 40 podia met voor ieder wat wils, verwacht de komende tijd dus nog veel meer programma updates met alle mogelijke genres! Het grootste evenement van Nederland vindt plaats door de hele binnenstad van Nijmegen: op de pleinen, in de winkelstraten, in het park, aan de kade en op het stadsstrand.

Let op: valt laat!

Vierdaagsefeesten valt dit jaar een week later dan gebruikelijk, houd hier dus rekening mee met het plannen van je zomervakantie! Vierdaagsefeesten schuift mee met de startdag van De 4-Daagse Internationale Afstandsmarsen: altijd de derde dinsdag van juli. De eerste dinsdag van juli 2020 valt pas op 7 juli, dus starten de Vierdaagsefeesten op 18 juli.

 

Zaterdag 18 t/m vrijdag 24 juli 2020. Dagelijks vanaf 12:00 uur (na 00:30u diverse binnenprogramma’s). Gratis toegang, met uitzondering van enkele programma-onderdelen als StevenskerkLive.

Dit vind je misschien ook leuk