Tonny van der Linden - Kunst Doe-boek

“In mijn workshops kruip je in de huid van een kunstenaar en leer je zijn techniek. Dat kun je met mijn Kunst Doe-boek nu ook lekker thuis zelf doen!”
 

“Vorig jaar heb ik het Kunst Doe-boek voor volwassenen ontwikkeld. Een A3-formaat boek, waarin je de techniek van vier oude meesters leert. In twee uur tijd maak je een kunstwerk in de stijl van Gustav Klimt, Rembrandt, Hundertwasser of Henri Rousseau. In het boek zitten veel witte schildervellen om op te oefenen. Zo kun je heel wat uurtjes creatief doorbrengen! Het boek is te koop op mijn website.

Bij elke kunstenaar krijg je een aantal opdrachten om zijn stijl onder de knie te krijgen. Bij Rembrandt oefen je bijvoorbeeld met arceren, om met lijnen licht en donker aan te geven. Bij Gustav Klimt maak je collages en werk je met goudverf, bij Hundertwasser ga je met ecoline aan de slag. Per kunstenaar zie je welke materialen je nodig hebt, maar je kunt natuurlijk ook werken met wat je al in huis hebt, viltstiften bijvoorbeeld. Daarnaast krijg je extra informatie, voorbeelden en vragen in het boek. Bovendien staan er instructievideo’s online waarin ik uitleg geef. En kom je ergens toch niet uit? Je kunt me altijd mailen met een specifieke vraag!

Ik heb de opleiding Creatieve Therapie gevolgd en de lerarenopleiding voor tekenen en schilderen. Daarna werkte ik zeventien jaar als activiteitenbegeleidster in het verpleeghuis: ik gaf kunstlessen en creatieve workshops aan ouderen en ik organiseerde exposities. Voor mijn workshops ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de stijl van verschillende oude meesters. Zo heb ik per kunstenaar heb ik een methode ontwikkeld om in twee uur tijd een kant en klaar kunstwerk te maken in zijn stijl. 

Tegenwoordig geef ik als zzp’er ook workshops aan volwassenen, waarbij je in de huid van een kunstenaar kruipt. Dit leende zich goed voor een boek! Je hebt allerlei kleurboeken voor volwassenen, maar daar raakte ik op uitgekeken. Het Kunst Doe-boek is een graadje moeilijker, eigenlijk een kleurboek voor volwassenen 2.0. Wil je je creativiteit ontwikkelen? Dan raad ik het Kunst Doe-boek aan. Ook leuk om cadeau te geven met de benodigde kunstmaterialen erbij!

Nu het concept voor het Kunst doe-boek er eenmaal ligt, heb ik al weer plannen voor een volgende versie met vier nieuwe kunstenaars. Als ondernemer ben ik sterk in het verzinnen van nieuwe ideeën. Ik ontwerp bijvoorbeeld ook zelf kleding. Ik deel een atelier in De Smeltkroes op het Honigcomplex, samen met Dorine Boudewijn van Atelier ByDo. De Smelkroes is een inspirerende plek om te werken, te eten, om ideeën op te doen en samen te werken. Kom ook eens langs en steun de creatieve ondernemers!”

- Tonny van der Linden, De Stijlanalist