Studentenvereniging NSKV SkunK

NSKV SkunK is dé Nijmeegse korbalstudentenvereniging, waar studenten terecht kunnen om de oer-Hollandse korfbalsport te beoefenen. De open en toegankelijke sfeer binnen de vereniging, die maar liefst 106 leden telt, zorgt ervoor dat nieuwe leden zich snel op hun gemak voelen. Binnen de vereniging zijn in totaal vier teams, die in het weekend of doordeweeks wedstrijden spelen. Naast het korfballen kan je bij SkunK ook terecht voor gezellige activiteiten, nieuwe connecties en mooie herinneringen.

De vereniging bestaat sinds 1991, maar was toen nog een subonderdeel van de burger korfbalvereniging KV Noviomagum. Op de Bijzondere Algemene Ledenvergadering is na stemming besloten dat SkunK zelfstandig wilde worden. Vervolgens is de aanvraag van inschrijving bij het KNKV geregeld. En op 30 september 1998 is SkunK bij de Kamer van Koophandel ingeschreven, waarna SkunK een officiële vereniging werd.

Train, borrel, repeat

“Wij trainen en spelen wedstrijden op het Radboud Sportcentrum. In de zomer rennen we over het veld en in de koude winter verplaatsen we ons naar de zaal”, vertelt Severien Verbeek, Commissaris PR van NSKV SkunK. “Naast het sportcentrum ontmoeten wij elkaar maandelijks in Café Tappers voor de borrels of vinden andere activiteiten plaats op verschillende locaties in Nijmegen.”

Natuurlijk kun je bij NSKV SkunK terecht voor sport gerelateerde activiteiten, zoals trainen en wedstrijden. Maar daarnaast kun je er ook terecht voor een “goudgele makker” tijdens de maandelijkse borrel. Ook is elke maand een wisselende activiteit, zoals een diner rouler, BBQ of Nijmeegse kroegentocht. “Een andere leuke activiteit is het weekendje weg, waar we met de vereniging op Texel vertoeven en genieten van het mooie Nederland”, aldus Severien.

Iedereen is welkom

“NSKV SkunK is typisch Nijmeegs, omdat die gezelligheid en toegankelijkheid die Nijmegen typeert, ook te vinden is in onze vereniging”, zegt Severien overtuigend. “Ook zijn wij allemaal gek op Nijmegen en struinen we elk jaar op roze woensdag tijdens de Nijmeegse Vierdaagse door de stad.” Waar de vereniging zich vooral op focust, is dat iedereen zich welkom voelt. Dat klinkt heel cliché, vindt Severien, maar is ontzettend belangrijk als je mensen wilt samenbrengen. “Ook vinden wij het belangrijk dat een goede balans is tussen sport en activiteiten en dat verschillende keuzes zijn voor leden om die balans in te vullen. Zo hebben wij verschillende niveaus qua teams, maar kunnen mensen ook zonder te korfballen genieten van de gezelligheid bij SkunK.”

Gezelligheid, ook in coronatijd

Het bestuur van NSKV SkunK zet zich vooral in voor het behouden van het korfballend niveau, maar ook voor het behouden van de gezellige sfeer binnen de vereniging. Severien: “Door de coronamaatregelen blijft dit lastig, omdat we elkaar minder zien, maar we proberen leden op andere manieren actief te houden binnen de vereniging.” Zo heeft het bestuur al een triatlon georganiseerd, waar verschillende teams de strijd met elkaar aan gaan door te fietsen, te wandelen of zelfs een sprong in de Waal te wagen.

Door een roze bril

Wat de studentenkorfbalvereniging uniek maakt, is als eerste de verenigingskleur: knalroze. De oprichters van SkunK wilden opvallende kleuren en tijdens een eerste brainstormsessie ontstond het idee om een wit shirt te ontwerpen met roze, groene en blauwe kleuren. Druktechnisch werd dit echter te duur en daarom werd uiteindelijk gekozen voor de kleur roze, omdat die opvallend genoeg was. “Het tweede dat ons uniek maakt, zijn de toernooien die worden georganiseerd”, gaat Severien verder. “Maandelijks wordt er in Nederland zo'n studentenkorfbaltoernooi georganiseerd, waar alle korfbalstudenten bij elkaar komen om een balletje te gooien en achteraf natuurlijk te feesten. Het is super leuk om andere steden te ontdekken en je met andere korfbalstudenten te genieten.”

Waarom je je moet aansluiten bij NSKV SkunK? Severien: “Onze vereniging geeft studenten in Nijmegen een extra leuke studententijd op een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. Ook zijn we bezig met de leukste sport van Nederland, namelijk korfbal. De dynamiek tussen sport en leuke activiteiten zorgt voor mooie herinneringen en vriendschappen voor het leven.”

 

www.skunk.ruhosting.nl

Jouw vereniging in de spotlight? Vul dan deze vragenlijst in!

Dit vind je misschien ook leuk...