7x te doen tijdens Pinksteren 2023 in Nijmegen

Weer een lekker éxtra lang weekend voor de boeg! Op zondag 28 mei en maandag 29 mei vieren we Pinksteren. Wij zetten de leukste tips voor je op een rij. 

1. Music Meeting Festival

Warm de heupen en de voetjes maar vast op! Want dit Pinksterweekend keert het Music Meeting Festival weer terug naar Park Brakkenstein in Nijmegen. 'The light is always changing' - dat is het motto dit jaar. We maken wereldwijd radicale veranderingen mee, we reageren daarop en geven niet op. Het licht kan in alle opzichten veranderen - zoals we ervaren dat de tijden ten goede of ten kwade veranderen. Maar we geloven wel in 'the beautiful of tomorrow' (Pharoah Sanders), laat het het Pinksterweekend in Nijmegen zijn waar we het leven, de klank en het samenzijn kunnen vieren. Ongeacht wat dan ook. Bestel je tickets hier.

 

2. Pinkstermarkt

Bezoek de Pinkstermarkt op Tweede Pinksterdag! De markt duurt de hele dag en loopt als een slinger van kraampjes door het centrum van de stad. Van de Grote Markt tot het Mariënburgplein ontdek je alles van modieuze accessoires tot kleurrijke bloemen en lekker eten.

3. Novio Magica 2023: Fantasy, Book & Film Fest

Op Tweede Pinksterdag, 29 mei, zijn de Stevenskerk en het Mariënburgplein in Nijmegen het decor van een nieuw festival: Novio Magica, fantasy, book & film fest. Novio Magica is het eerste fantasyfestival dat zich helemaal richt op boeken en film. Wat je er allemaal kunt beleven? Dat lees je hier

4. Vintage shoppen

Op Eerste Pinksterdag zijn de winkels gesloten (horeca is wel open), op Tweede Pinksterdag zullen de winkels als een zondag open zijn, namelijk van 12:00 tot 18:00 uur. Wat dacht je bijvoorbeeld van vintage shoppen? In Nijmegen heb je meer dan genoeg winkels waar je toffe tweedehands parels kunt scoren. Denk aan Sussies, Habbekrats, Appel & Ei en Naní. Benieuwd naar meer vintage winkels? Lees dit artikel.

5. Extrapool Dubbel Weekend

Voor de kunstliefhebbers onder ons raden we expositie Extrapool Dubbel Weekend aan, vanaf 26 mei t/m 28 mei. Een bonte uitwisseling tussen sound, art en print. Het hele programma lees je hier.

6. Nijmeegse bierfeesten

De Nijmeegse bierfeesten bestaan uit muziek, eten en vooral heel erg veel speciaalbieren. Brouwerijen uit binnen- en buitenland tappen hun lekkerste creaties op de evenementen. Van bockbier tot IPA en van blond tot stout. Gelukkig zijn de glazen niet al te groot, zodat je van alles wat kunt proeven. De Pinkstereditie start vanaf 26 mei t/m 29 mei in het Valkhofpark. Tickets bestel je hier.

7. Heerlijk terrassen

Het hele weekend door terrassen! Dat is goed mogelijk in Nijmegen, aangezien de stad de hoogste terrasdichtheid van Nederland heeft. Er valt dus nogal wat te kiezen als je buiten wil genieten van een borreltje, kop koffie of lunch. Op deze plekjes zit je sowieso goed.

Dit vind je misschien ook leuk...