7x te doen tijdens Pinksteren 2022 in Nijmegen

Weer een lekker éxtra lang weekend voor de boeg! Op zondag 5 juni en maandag 6 juni vieren we Pinksteren. Wij zetten de leukste tips voor je op een rij. 

1. Music Meeting Festival

Warm de heupen en de voetjes maar vast op! Want dit Pinksterweekend keert het Music Meeting Festival eindelijk weer terug naar Park Brakkenstein in Nijmegen. De 36e editie heeft als thema ‘Cuba Upside Down’, waar gevestigde artiesten zowel als opkomend talent uit de invloedrijke Cubaanse muziekscene op het podium in het Nijmeegse park zullen staan. Bestel je tickets hier.

 

2. Pinkstermarkt

Bezoek de Pinkstermarkt op Tweede Pinksterdag! De markt duurt de hele dag en loopt als een slinger van kraampjes door het centrum van de stad. Van de Grote Markt tot het Mariënburgplein ontdek je alles van modieuze accessoires tot kleurrijke bloemen en lekker eten.

3. Speurtocht in de Bastei

Ga op speurtocht met de kinderen door De Bastei. Nine de Non en Govert Goudsmid hebben een Gouden Engel in De Bastei verstopt, zodat hun vijanden het goud niet in handen krijgen. Maar nu zijn ze de code van het cijferslot vergeten! Kunnen jullie Nine en Govert helpen om de Gouden Engel terug te vinden? Deze speurtocht door het hele museum is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

4. Vintage shoppen

Op Eerste Pinksterdag zijn de winkels gesloten (horeca is wel open), op Tweede Pinksterdag zullen de winkels als een zondag open zijn, namelijk van 12:00 tot 18:00 uur. Wat dacht je bijvoorbeeld van vintage shoppen? In Nijmegen heb je meer dan genoeg winkels waar je toffe tweedehands parels kunt scoren. Denk aan Sussies, Habbekrats, Appel & Ei en Naní. Benieuwd naar meer vintage winkels? Lees dit artikel.

5. Extrapool Dubbel Weekend

Voor de kunstliefhebbers onder ons raden we expositie Extrapool Dubbel Weekend aan, op zaterdag 4 juni én zondag 5 juni. Een bonte uitwisseling tussen sound, art en print. Het hele programma lees je hier.

6. Nijmeegse bierfeesten

De Nijmeegse bierfeesten bestaan uit muziek, eten en vooral heel erg veel speciaalbieren. Brouwerijen uit binnen- en buitenland tappen hun lekkerste creaties op de evenementen. Van bockbier tot IPA en van blond tot stout. Gelukkig zijn de glazen niet al te groot, zodat je van alles wat kunt proeven. Met een strippenkaart krijg je namelijk vijf bieren van vijf verschillende brouwerijen! De Pinkstereditie start vanaf 3 juni t/m 6 juni in het Valkhofpark. Tickets bestel je hier.

7. Heerlijk terrassen

Het hele weekend door terrassen! Dat is goed mogelijk in Nijmegen, aangezien de stad de hoogste terrasdichtheid van Nederland heeft. Er valt dus nogal wat te kiezen als je buiten wil genieten van een borreltje, kop koffie of lunch. Op deze plekjes zit je sowieso goed.

Dit vind je misschien ook leuk...