9x vintage shoppen in Nijmegen

Er zijn genoeg redenen om graag vintage te shoppen: het is duurzamer dan nieuwe kleding kopen, je hebt iets unieks waar niet iedereen in loopt én vaak is tweedehands winkelen goedkoper. Wat je reden ook is om graag vintage te kopen, in Nijmegen heb je meer dan genoeg winkels waar je toffe tweedehands parels kunt scoren. Wij zetten er 9 voor je op een rij:

1. Sussies

Lange Hezelstraat 57

Niet te missen in de Lange Hezelstraat: Sussies. De winkel is klein, maar door de drie paspoppen in blitse outfits voor de deur loop je er niet snel aan voorbij. Binnen vind je kleding uit allerlei tijdperken, van jaren 60 retrojurken tot jaren 90 naveltruitjes. Heel fijn: ze letten bij het selecteren van hun kleding ook op wat er nu hip is.

2. Habbekrats

In de Betouwstraat 17

Niet alle Nijmegenaren kennen deze kringloopwinkel in de Betouwstraat. Achter een kleine poort zit een verrassend grote winkel verstopt met 70s meubels, bloemetjesserviezen en een uitgebreide kledingafdeling. Daar hangt een mix van vintagekleding en tweedehandsitems die soms nog geen jaar oud zijn.

3. Appel & Ei

Augustijnenstraat 39 

Appel & Ei verkoopt tweedehands (merk)kleding die er zo goed als nieuw uitziet. Vaak hangen de kaartjes er zelfs nog aan! Heb je zelf een berg kleding die je niet meer draagt? Die kun je ook hier naartoe brengen, van alle verkochte items krijg je een deel van de opbrengst.

4. Fabrics & More

Derde Walstraat 83

Prijskaartjes zul je niet tegenkomen bij vintagewinkel Fabrics & More. Je vondsten leg je op een weegschaal en betaal je per kilo. In de grote winkel aan de Derde Walstraat scoor je vintage Levi’s, kekke bloezen en andere opvallende vintageparels.

5. Het Goed

Industrieweg 50

Het Goed is de grootste kringloopwinkel van Nijmegen. In het megapand aan de Industrieweg vind je werkelijk alles, van oude grasmaaier tot gebaksvorkjes. Ook de kledingafdeling is heel uitgebreid. Ze hebben zelf alvast de beste stukken geselecteerd voor diegenen die niet zelf door alle rekken willen speuren. Die hangen bij elkaar in een kleine shop-in-shop genaamd Nina’s Dag.

6. 2ndMas

Van Welderenstraat 9

Tweedehandskleding is niet alleen maar gekke prints en schoudervullingen. Bij 2ndMas scoor je unieke kledingstukken en accessoires van exclusieve merken. Deze boetiek richt zich op fashionista’s die houden van high-end mode.

7. Retro

Grotestraat 22

Donderdag tot en met zaterdag staat in de Grotestraat de deur van Retro open. Een klein winkeltje dat tot de nok toe is gevuld met vintage feestkleding, tweedehands jurkjes en ouderwetse hoeden. Heel fijn om rond te snuffelen.

8. Secondhand Rose

Wintersoord 24

Als speuren tussen meters rekken vol met tweedehandsspul niet aan jou is besteed, is Secondhand Rose echt een uitkomst. Hier hebben ze de zo goed als nieuwe merkkleding al voorgeselecteerd. Dat maakt het wel zo makkelijk om die ene spijkerbroek, top of tas te vinden.

9. Reshare store

Lange Hezelstraat 84

De Reshare Store aan de Lange Hezelstraat is onderdeel van het Leger des Heils, die hun kleding binnenkrijgen via onder andere textielcontainers door het hele land. Ze houden de prijzen bewust laag, zodat ook mensen met een klein budget hier kunnen shoppen.

Dit vind je misschien ook leuk: