6x Halloween 2022 vieren in Nijmegen

De maand oktober is aangebroken! Halloween 2022 staat al weer bijna (letterlijk) voor de deur… en dat betekent ‘snoep of je leven’, spooky feestjes, griezelige verhalen en véél pompoenen. Waar je Halloween 2022 moet vieren in Nijmegen? Wij delen dé tips.

1. Scary stories bij De Bieb Nijmegen

Zoals Café De Bieb Nijmegen zelf quote: ‘De boeken van Stephen King zijn niets bij het verhaal dat we 29 oktober gaan beleven’. Tijdens Halloween moeten er meer bakken getrokken worden om de engste avond van het jaar te overleven. Durf jij het aan om zaterdag 29 oktober De Bieb in te stappen? Van 21.00 tot 04.00 uur op de Molenstraat 65.

2. Pumpkin carving

Pompoenen horen bij Halloween, dus kom ze overdag vanaf 14.00 uur versieren bij Café Ons Thuis (Heidebloemstraat 7) op zaterdag 29 oktober. De prijs (7,50 euro) is inclusief warme chocolademelk met slagroom. Wil je hierbij zijn? Meld je dan aan via deze link

 

3. Halloween Muziekbingo

Ben jij een wandelende versie van de Shazam app (waarmee je muziek identificeert die je om je heen hoort)? Herken jij een liedje al binnen enkele seconden? Speel dan mee met de Halloween Muziekbingo bij BAR 2 op maandag 31 oktober. Loop binnen vanaf 19.30 uur, de bingo start om 20.00. Tickets kosten 3 euro per persoon en bestel je hier.

4. WTF Halloween

Durf je angsten te trotseren en ga los op de Drum and Bass tijdens WTF Halloween spookfeest. Het engste feest van het jaar keert terug naar Doornroosje op zaterdag 29 oktober vanaf 23.00 uur en duurt tot diep in de nacht. In de line-up staan onder andere Aphrodite, Buunshin en Multiplex. Wil je dit niet missen? Een ticket kost 22 euro en koop je hier.

5. Snoep of je leven 

Tijd voor ‘snoep of je leven’ in de wijk Oosterhout! Al enkele jaren wordt er in Nijmegen-Noord met veel plezier Halloween gevierd, het is inmiddels een soort traditie geworden. Loop met je kinderen op zaterdag 29 oktober vanaf 18.00 uur langs griezelige huizen (met Halloween-versiering bij de voordeur, zo heb je door dat er wat te halen valt) en bel aan voor wat lekkers. Al kom je uit een andere wijk, iedereen is welkom!

Krijgen je kinderen er geen genoeg van? Loop dan ook op maandag 31 oktober langs huizen in Nijmegen-Lent! Sommige dorpsgenoten maken zelfs een speurtocht door hun tuin of laten de kinderen binnen om een opdracht te doen. 

6. Schemerlicht Festival 2022: Lucht Ruim

Het Schemerlicht Festival 2022: Lucht Ruim is terug van weggeweest en dit maal in het Goffertpark! Je bezoekt het festival al vanaf vrijdag 21 oktober tot en met zondag 30 oktober (van 19.00 tot 23.55 uur). In het donker een kersverse, immersieve route bewandelen langs licht- en geluidswerken. Kunstenaars, componisten en wetenschappers verbinden ecologie, kunst en innovatie voor jong en oud en vragen aandacht voor het klimaat. Een ticket bestel je hier

 

Heb je nog een tip voor ons? Stuur 'm hier in! Of ben je nog op zoek naar griezelige kostuums en decoraties? Dit zijn de winkels waar dat kan!

Dit vind je misschien ook leuk...