5 tips om carnaval te ontwijken

Zijn tetterende dweilbands, malle verkleedpartijtjes en kleurige optochten totaal niet jouw ding? Geen probleem. Er zijn genoeg plekken in de stad waar je tijdens carnaval geen feestvierder zult tegenkomen. Wij geven 5 tips om Knotsenburg te vermijden en gewoon in Nijmegen te blijven.

2. Wijk uit naar het Honigcomplex

Wil je geen risico lopen om iemand in eenhoorn-onesie of piratenpak tegen het lijf te lopen? Dan zit je op het Honigcomplex helemaal goed! Terwijl zondag de optocht door de stad trekt, nip jij bij First Things First in alle rust van een cappuccino.

Bij buren Galerie Bart bekijk je de expositie Art Pong 20-20 of wandel even rond en gluur binnen bij de werkplaatsen van leerbewerkers, meubelmakers en kunstenaars bij De Smeltkroes. Om de dag goed af te sluiten proef je een paar Oersoep-biertjes die op de Honig worden gebrouwen. Stoom heeft er een heleboel op tap!

4. Bekijk kunst - bij Deep End x Oddstream

Oddstream en Deep End Film sloegen de handen ineen voor een bijzondere expositie met zeven audiovisuele werken. ‘Craving for Narrative’ heet de tentoonstelling. Alle kunstwerken zetten je aan het denken over de kracht van verhalen. Kunnen we een film kijken zonder een narratief te vormen in ons hoofd? Kun je je eigen leven veranderen door een nieuw verhaal over jezelf te bedenken? En kun je wellicht een land veranderen wanneer je een verzonnen narratief maar vaak genoeg herhaalt?

De expo is alleen te zien op vrijdagavond 21 februari en zaterdag 22 februari.

5. Sluit je ogen in het MuZIEum

We hebben ook een tip voor degenen die het liefst hun ogen sluiten om écht niets van carnaval te hoeven zien: ga naar het MuZIEum! In dat bijzondere museum leer je hoe het is om niet je ogen, maar juist je anderen zintuigen goed te gebruiken. In de twee donkerbelevingen ervaar je hoe het is om blind te zijn. Bij ‘Een dag uit het leven van…’ leidt een gids je rond in het dagelijks leven van iemand die blind is. Super interessant! De gidsen zijn zelf ook blind of slechtziend, dus je kunt hen ook alles vragen over hoe het is om te leven met een visuele beperking.

En nog beter: van 15 februari t/m 1 maart kan je met je gezin, familie of vriendengroep een bezoek brengen een het MuZIEum en is iedere 4e persoon in het gezelschap gratis!