LUX Mini x Go Short x Nimma aan zee

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

De eerste filmervaring voor de jongste filmfans! Gedimde lichten in de zaal, zachter geluid en korte films, dat is LUX Mini. Tijdens LUX Mini zorgen we voor een fijne bioscoopervaring voor de kleinste kinderen van 2 tot 6 jaar, hun ouders en opa’s en oma’s.


Elke laatste zondag van de maand staat LUX Mini op ons programma. In het kader van het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee hebben we een extra editie georganiseerd. In samenwerking met Go Short is er een prachtig filmprogramma samengesteld met lieve, korte animatiefilms.  De bioscoop kan spannend zijn voor de allerkleinsten, daarom creëren we tijdens LUX Mini een prettige omgeving om helemaal op te gaan in een mooie (korte) films. Met wat zachter geluid, een zaal waar de lichten niet helemaal uit zijn en een korte film ga je volledig op in de ervaring.…

De eerste filmervaring voor de jongste filmfans! Gedimde lichten in de zaal, zachter geluid en korte films, dat is LUX Mini. Tijdens LUX Mini zorgen we voor een fijne bioscoopervaring voor de kleinste kinderen van 2 tot 6 jaar, hun ouders en opa’s en oma’s.


Elke laatste zondag van de maand staat LUX Mini op ons programma. In het kader van het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee hebben we een extra editie georganiseerd. In samenwerking met Go Short is er een prachtig filmprogramma samengesteld met lieve, korte animatiefilms.  De bioscoop kan spannend zijn voor de allerkleinsten, daarom creëren we tijdens LUX Mini een prettige omgeving om helemaal op te gaan in een mooie (korte) films. Met wat zachter geluid, een zaal waar de lichten niet helemaal uit zijn en een korte film ga je volledig op in de ervaring.
Welke films staan er op het programma?
T-rex: Helaas, de T-rex is niet zo goed in basketbal.

Swing to the moon: De kleine spin Temi leeft in het bos en droomt ervan de maan te vangen. Daarvoor zal ze alles doen.

Andersland: Op de savanne speelt een groep vreemde dieren een spelletje verstoppertje. Ze zien eruit als giraffen, maar dan zonder nekken. Plots krijgt Gerda een lange nek. Na de eerste schok hervat de groep hun spel, maar Gerda kan zich moeilijk verstoppen. Als er wolken verschijnen die Gerda's nek als een sjaal bedekken, verliest Gerda de groep uit het oog. Een echt spelletje verstoppertje begint...

Cat: Deze kat gaat een heerlijk recept maken: muizensoep!

Franzy’s Soup-Kitchen: De eenzame buitenaardse chef-kok Franzy ontdekt dat haar speciale roze soep niet alleen heerlijk, maar ook magisch is, wanneer ze die deelt met uitgehongerde wezens die op een vreemde planeet leven.
OVER NIMMA AAN ZEE
Kom met het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee op 9, 10 en 11 juni in LUX Nijmegen los van de grenzen van je belevingswereld. Verplaats je in inheemse culturen, natuur, organismen en andere en nieuwe realiteiten. Loop met ons door het Nijmegen van de toekomst, wandel door het pop-up bos in de versteende stad, onderzoek mogelijke toekomstscenario’s, kom luisteren naar spoken-word artiesten, spraakmakende en activistische sprekers en nog veel meer. 

Prijzen

  • € 8,48

Hier vind je ons