Wintermarkt Plein '44

Dit jaar is op Plein 1944 een mini Wintermarkt georganiseerd van vrijdag 16 december tot en met zaterdag 24 december 2022. Het is in eerste instantie een kleinschalige markt met een selfie-stalletje, kerstwensen brievenbus en een drietal culinaire kraampjes gekoppeld aan een bepaald land of cultuur. Kinderen kunnen meerijden in de Winter Express Trein. Deze is gratis voor bezoekers van de Wintermarkt. Geopend van 14:00 tot 17:00 uur. 

Kinderen kunnen meerijden in de Winter Express Trein, deze is gratis voor bezoekers van de Wintermarkt. Naast een ritje met de trein kunnen bezoekers een kerst-selfie maken in een Wintermarkt stalletje. En uiteraard staat er op Plein 1944 een prachtig lichtsculptuur, onderdeel van de Nijmeegse Winterweken lichtsculpturenroute. Ook staat er de Nijmeegse Winterwensbox waarin bezoekers via een wenskaart een wens voor een ander kenbaar kunnen maken.

De drie kraampjes omarmen een land met thema. Dit thema komt terug in leuke weetjes over de (kerst)tradities van het land en typische foodproducten. Het landenthema past goed bij de kerstgedachte van verbroedering en saamhorigheid over de hele wereld. Zo zal een Syrisch gezin zorgen voor heerlijke Maamoul (met dadel gevulde koekjes), de Nijmeegse banketbakker Looijinga verkoopt het bijzondere Italiaanse kerstbrood Panettone en bezoekers kunnen kennis maken met Injera uit Somalië. Natuurlijk mag de oer-Hollandse oliebol niet ontbreken. Dat alles onder het genot van Colombiaanse koffie of Mexicaanse spicy Chocolade.

Na een aantal jaren het 3FM Glazenhuis te hebben gesteund, hebben de studenten van het ROC er dit jaar voor gekozen om geld in te zamelen voor vijf verschillende lokale goede doelen. Bezoekers kunnen lekkere dingen kopen of grappige activiteiten doen waarvan de opbrengsten 100% naar een van de gekozen goede doelen gaan.

De Winter Express Train en marktkraampjes zijn elke dag tot en met zaterdag 24 december geopend van 14:00 tot 17:00 uur en gratis toegankelijk.

Nijmeegse Winterweken

Nijmegen, daar wil je naartoe in de Kerstvakantie! Een lichtsculpturenroute inclusief toffe muziekquiz, voorstellingen, live muziek en straattheater; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. Van 17 december t/m 8 januari geeft Nijmegen licht in het donker, onder andere door maar liefst negen grootste indrukwekkende lichtsculpturen te laten schitteren.

Lees meer