Nijmeegse Winterweken in de Stevenskerk

Kom jij genieten van de swingende koren tijdens het open podium? Geef je op voor een bierproeverij en bezoek het sfeervolle Kaarsenfeest. Luister aandachtig naar de prachtige winterverhalen tijdens de speciale voorleessessies. Wordt een echte circusartiest, dans mee met ID Dance of versier een lampion en wandel mee met de lichtjesoptocht. Vergeet niet jouw wens in de 8 meter hoge wensenboom te hangen, want wie weet wordt jouw wens werkelijkheid!

Van 17 december 2022 tot en met 8 januari 2023, gedurende de openingstijden van de Stevenskerk.

DANSEN in de kerk

Te gast op meerdere dagen; enthousiast ID Dance. Niet alleen de Funky jazz selecties van ID Dance komen laten zien wat ze huis hebben. Klassieke en moderne dans komen ook aan bod. Na een mooi, spetterend en hopelijk enthousiasmerend optreden is er een korte workshop waar je aan mee kan doen. Samen dansen, samen genieten! Daar staat ID Dance voor! Het optreden en de workshop zijn gratis toegankelijk. Je hoeft je niet vooraf aan te melden. 

Woensdag 28 december en zaterdag 7 januari om 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

WINTERVERHALEN in de kerk

Toe aan een rustpuntje? Tijdens de Nijmeegse Winterweken komen de voorlezers van Bibliotheek Gelderland Zuid je verwarmen met verhalen voor jong én oud. Meerdere dagen kun je in de Stevenskerk luisteren naar winterse avonturen vol dieren, sneeuw en fantasie. Hartverwarmende verhalen om lekker bij weg te dromen.

Woensdag 28 december en zaterdag 7 januari om 14.30, 15.30 en 16.30 uur.

Duur ca. 15 minuten per voorleessessie.

Circus in de kerk

Of je nu lenig bent of heel sterk, superverlegen of misschien wel een beetje een clown; voor iedereen is er wel een kunst die bij hem of haar past. Circus Factory is voor iedereen! Ga zelf aan de slag met de circusdocent. De workshop is geschikt voor kinderen van 4-12 jaar en betreft een inloopworkshop: je kan gewoon mee komen doen en hoeft je niet vooraf aan te melden.

Zondag 8 januari van 14.00 tot 16.00 uur.

Koren in de Stevenskerk

Bijna iedere dag kun je in de Stevenskerk genieten van live muziek optredens tijdens het Open podium van de kerk. 

Dinsdag 27 december t/m zondag 8 januari tussen 11.00 en 13.00 uur.

Bierproeverij in de Stevenskerk

Wil je komende winter genieten van een originele en lekkere activiteit? Kom dan naar de Stevenskerk! In de kelder van de Stevenskerk worden bieren gerijpt en het doet ook dienst als bijzonder en sfeervol proeflokaal voor de proeverijen. In dit gezellige proeflokaal staat een heerlijke bierproeverij op je te wachten. Een diversiteit aan bieren, interessante verhalen en veel bierige informatie staan je te wachten tijdens deze 1,5 uur durende smaakvolle activiteit. Neem je vrienden of familie mee en laat je onderdompelen in ons enthousiasme over bier.

Lees meer

Nijmeegse Winterweken

Nijmegen, daar wil je naartoe in de Kerstvakantie! Een lichtsculpturenroute inclusief toffe muziekquiz, voorstellingen, live muziek en straattheater; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. Van 17 december t/m 8 januari geeft Nijmegen licht in het donker, onder andere door maar liefst negen grootste indrukwekkende lichtsculpturen te laten schitteren.

Lees meer