A Tale of Three Sisters

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

A Tale of Three Sisters is de nieuwe dramafilm van Emin Alper. Deze film over tradities en familiebanden is vanaf donderdag 7 november te zien in LUX.


Noordoost-Turkije, jaren tachtig. In een klein dorp in de bergen van herenigen drie zussen zich onder het rustieke …

Lees verder

A Tale of Three Sisters is de nieuwe dramafilm van Emin Alper. Deze film over tradities en familiebanden is vanaf donderdag 7 november te zien in LUX.


Noordoost-Turkije, jaren tachtig. In een klein dorp in de bergen van herenigen drie zussen zich onder het rustieke dak van hun vader Şevket. De weduwnaar had zijn drie dochters ondergebracht bij welgestelde gezinnen. Zij woonden daar als pleegkinderen, maar werden desondanks als bedienden, “besleme”, behandeld. De 13-jarige Havva keert huiswaarts door het overlijden van haar pleegbroertje, de rebelse Nurhan maakte alsmaar ruzie en werd daarom in schaamte teruggegeven en oudste zus Reyhan werd zwanger, waardoor zij niet meer welkom was in haar pleeggezin. Vader Şevket is echter te arm om zijn dochters te onderhouden en zoekt naar mogelijkheden hen elders onder te brengen. Maar ook de zussen kunnen niet wachten om het ouderlijk dorp weer te verlaten…

A Tale of Three Sisters is de derde speelfilm van de Turkse regisseur Emin Alper. De film is een internationale productie en werd in Nederland geproduceerd door Circe Films, met steun van het Nederlands Filmfonds. De film werd bekroond met meerdere prijzen. Op het filmfestival van Sarajevo kreeg de film de prijs voor Beste Regie alsook de CICAE Art Cinema Award. Ook op het filmfestival van Istanboel viel de film in de prijzen met onder meer de Fipresci Award (de prijs van de internationale filmkritiek).

Lees minder

Contact

Adres:
LUX Nijmegen
LUX Nijmegen
Marienburg 38
6511 PS NIJMEGEN
Plan je route
Afstand:

Prijzen

  • € 10,00
A Tale of Three Sisters

Hier vind je ons