Nijmegen Graaft! Stap in de voetsporen van de archeoloog

In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is vanaf 14 juli een expositie te zien over archeologie in Nijmegen. Ontdek hoe de archeoloog te werk gaat en volg het spannende verhaal van de opgraving van een dame in een loden grafkist.

In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is vanaf 14 juli een expositie te zien over archeologie in Nijmegen. Ontdek hoe de archeoloog te werk gaat en volg het spannende verhaal van de opgraving van een dame in een loden grafkist. Kinderen kunnen in de voetsporen van de Nijmeegse archeoloog stappen door zelf op te graven!

Nijmegen is een belangrijke hoofdplaats in de Romeinse tijd. Daarom hoort het bij de limes, de grens van het Romeinse rijk in Nederland en Duitsland. Naar verwachting zal Unesco de limes in Nederland tot werelderfgoed verklaren en daarmee dus ook een deel van Nijmegen. In deze expositie kun je ook zien waarom Nijmegen zo belangrijk was en hoe de stad er uit zag 2000 jaar geleden.

Tegelijkertijd zijn ook nog de vondsten uit de Tweede Wereldoorlog te zien die in het Goffertpark tevoorschijn zijn gekomen.

Contact

Adres:
Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
Mariënburg 26
6511 PS Nijmegen
Plan je route
Afstand:

Openingstijden

  • dagelijks t/m 29 augustus 202113.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • Gratis

Kenmerken

Hier vind je ons