El Houb – In gesprek over coming out

In samenwerking met Kijk Ons vindt er op 15 oktober na de film El Houb een Q&A met regisseur Shariff Nasr plaats.


El Houb van regisseur Shariff Nasr is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt, en beleefde zijn wereldpremière op het prestigieuze Frameline Film Festival in San Francisco.

Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hi…

In samenwerking met Kijk Ons vindt er op 15 oktober na de film El Houb een Q&A met regisseur Shariff Nasr plaats.


El Houb van regisseur Shariff Nasr is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt, en beleefde zijn wereldpremière op het prestigieuze Frameline Film Festival in San Francisco.

Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer, binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? Zeker met een bemoeizuchtige buurman die altijd op het verkeerde moment rond het huis zoemt. De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op. Karim beseft dat hij zijn familie moet confronteren om eindelijk de oorverdovende stilte te doorbreken. Maar kan hij van zijn familie acceptatie verwachten, als hij nooit met zijn eigen gevoelens in het reine is gekomen? El Houb (de liefde) is het zowel aangrijpende als geestige regiedebuut van Shariff Nasr, met in de hoofdrol Fahd Larhzaoui en de prijswinnende acteurs Lubna Azabal (Incendies, Adam) en Slimane Dazi (Un prophète).
Nagesprek over El Houb
Na afloop van de film is er een nagesprek met regisseur Shariff Nasr over uit de kast komen in Nederland. Hoe kwam Shariff Nasr op het idee voor deze film? Wat is zijn persoonlijke connectie met het onderwerp en waarom is het zo belangrijk om nu dit verhaal te vertellen? Helaas is homoseksualiteit (of het non-heteronormatieve) nog niet in alle gemeenschappen vanzelfsprekend of geaccepteerd. De film El Houb zoomt in op homoseksualiteit binnen de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap. In het nagesprek kijken we ook naar andere groepen: hoe zit het bijvoorbeeld met homoseksuele christenen of homofobie in sport?

Het nagesprek wordt geleid door Simon Timmerman.
Regisseur Shariff Nasr
Shariff Nasr is een bekroonde regisseur en schrijver met talent voor zowel de dramatische als de komische vertelling. Hij laat zich inspireren door emoties die we proberen te verbergen of negeren en sociale problemen waarvoor we onze ogen sluiten. In zijn werk gebruikt hij humor als wapen om te vechten voor sociale kwesties. Sinds dat Shariff Nasr is afgestuurd van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heeft Shariff Nasr korte films, komedieseries, commercials en videoclips gemaakt. In 2009 won hij een award voor 'Beste Commercial' en in 2011 won hij de 'People's Choice Award' voor beste korte film onder één minuut. El Houb is het speelfilmdebuut van Shariff Nasr en ging in première op het queer filmfestival Frameline in San Francisco.
Moderator Simon Timmerman
Het nagesprek met Shariff Nasr wordt geleid door Simon Timmerman. Simon Timmerman werkt bij Movisie in het team Inclusie en Diversiteit. Eerder ook bij Rutgers, expertisecentrum seksualiteit en antidiscriminatiebureau Art.1 Midden-Nederland. Als vrijwilliger was hij actief bij Stichting PANN als voorzitter, organisator van Roze Zaterdag 2013 in Utrecht, voorzitter van COC Midden-Nederland en momenteel als voorzitter van Stichting Roze Zaterdagen Nederland. In april 2020 ontving hij voor zijn vrijwilligerswerkzaamheden een koninklijke onderscheiding. Je kunt Simon wellicht ook kennen van zijn deelname aan RTL-televisieprogramma ‘Married At First Sight’.
Deze voorstelling is in samenwerking met Kijk Ons
Kijk Ons presenteert de nieuwste, mooiste en meest eigenzinnige films van eigen bodem in filmtheaters door heel het land. Zo kunnen nog meer mensen genieten van alles wat de Nederlands artistieke film te bieden heeft. Kijk Ons neemt je mee de diepte in: na de voorstelling van El houb zal er een Q&A met de regisseur Shariff Nasr zijn. 

Openingstijden

  • Zaterdag 15 oktober 2022 om 18.45 uur

Prijzen

  • € 10,00

Hier vind je ons