Fallen Leaves

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

In Fallen Leaves treffen twee eenzame zielen elkaar op een doorsnee nacht in Helsinki. Beiden verlangen naar het romantische ideaal van de enige en eeuwige liefde.


Ansa en Holappa (Alma Pöysti en Jussi Vatanen) zijn beiden op zoek naar de liefde van hun leven, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Zo weten ze elkaars naam en adres niet, gaan telefoonnummers verloren en wordt het leven van Holappa vertroebeld door alcoholisme. Toch vinden ze elkaar in deze kwetsbare tijd. Al helpt de algemene neiging van het leven, om obstakels op te werpen voor degenen die naar geluk streven de situatie bepaald niet. Aki Kaurismäki’s 20e speelfilm in 40 jaar speelt zich af in een zeer persoonlijke versie van Helsinki, een versie die intiem bekend is bij oude bewonderaars van de hilarische imponerende, vurig humanistische tragikomedies van de Finse regisseur.…

In Fallen Leaves treffen twee eenzame zielen elkaar op een doorsnee nacht in Helsinki. Beiden verlangen naar het romantische ideaal van de enige en eeuwige liefde.


Ansa en Holappa (Alma Pöysti en Jussi Vatanen) zijn beiden op zoek naar de liefde van hun leven, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Zo weten ze elkaars naam en adres niet, gaan telefoonnummers verloren en wordt het leven van Holappa vertroebeld door alcoholisme. Toch vinden ze elkaar in deze kwetsbare tijd. Al helpt de algemene neiging van het leven, om obstakels op te werpen voor degenen die naar geluk streven de situatie bepaald niet. Aki Kaurismäki’s 20e speelfilm in 40 jaar speelt zich af in een zeer persoonlijke versie van Helsinki, een versie die intiem bekend is bij oude bewonderaars van de hilarische imponerende, vurig humanistische tragikomedies van de Finse regisseur.

Ansa en Holappa brengen hun dag door op grauwe werkplekken, in bars vol met stomverbaasde klanten en in schaars ingerichte huizen waar een radio het toppunt van moderne technologie is. Ondanks de decennia die zijn verstreken tussen Kaurismäki’s nieuwste film en zijn Proletariat Trilogy (1986-90), waarvan de regisseur Fallen Leaves als een verlaat verlengstuk beschouwt, lijken ze zich allemaal in dezelfde trieste, vreemde wereld af te spelen.
Voorfilm Ultrakort
Voorafgaand aan Fallen Leaves zal de korte film Penumbra van Ultrakort worden vertoond. Ultrakort is een regeling van het Filmfonds bedoeld om jong Nederlands animatietalent een podium te geven en de kans een korte film te maken.

Prijzen

  • Gratis

Hier vind je ons