Gek van Kunst

De tentoonstelling Gek van Kunst zet kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid in de schijnwerpers. We leren niet alleen nieuw en interessant werk kennen, maar ontmoeten ook de makers en ervaren de achtergronden van het ontstaansproces. De expositie wil laten zien hoe uit herwonnen krachten van bijzondere mensen iets moois kan voortkomen, mogelijk een inspiratie voor ‘normale’ mensen die de spoken zien van een burn-out, zwaarmoedigheid of andere ‘gektes’.

Ruim honderd kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid uit Nijmegen en omgeving ontvingen een uitnodiging om werk aan te leveren voor de expositie. Een deskundige kunstcommissie selecteerde 84 werken van 37 kunstenaars. Het werk is heel divers: van schilderkunst, (pen)tekeningen en gravures tot foto’s, computerkunst en ruimtelijke objecten. Op het Mariënburgplein verrijzen bovendien metershoge fotoportretten van alle kunstenaars.

Rondom de tentoonstelling is een gevarieerd programma met lezingen, rondleidingen en workshops. Zie de website voor meer informatie en aanmelding: www.gekvankunst.nl.

Contact

Adres:
Nijmegen
Mariënburg 26
6511 PS Nijmegen
Plan je route
Afstand:

Openingstijden

  • dagelijks t/m 3 oktober 202113.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • Gratis

Kenmerken

Hier vind je ons