Milked

In ‘Milked’ (2021) trekt Chris Huriwai, een jonge activist diep de zuivelindustrie van Nieuw-Zeeland in, waar hij het opneemt tegen de giganten van de machtigste industrie van het land.

In ‘Milked’ (2021) trekt Chris Huriwai, een jonge activist diep de zuivelindustrie van Nieuw-Zeeland in, waar hij het opneemt tegen de giganten van de machtigste industrie van het land. In deze veelbesproken documentaire – met bijdragen van o.a. Jane Goodall en de regisseur van ‘Cowspiracy’ – wordt niet alleen de duurzaamheidscrisis belicht (ook in Nederland een zeer actueel onderwerp), maar ook de gevaarlijke ontkenning van de dreigende landbouwontwrichting. Daarbij laat de documentaire zien wat Nieuw-Zeeland én andere landen kunnen doen om hun lot te veranderen.

Na vertoningen op filmfestivals wereldwijd is de film nu eenmalig te zien in LUX Nijmegen. Na afloop van de filmvertoning volgt een paneldiscussie waarin meerdere perspectieven op de zuivelcrisis worden belicht. En er is natuurlijk ruimte voor vragen.

Organisatie: Animal Save Nederland, m.m.v. Partij voor de Dieren Nijmegen en Vegan Student Association Nijmegen.

Contact

Adres:
Lux
Mariënburg 38
6511PS Nijmegen
Plan je route
Afstand:

Openingstijden

  • Maandag 17 oktober 2022 19.30 - 22.00 uur

Prijzen

  • € 5,00

Hier vind je ons