Nederlands Blazers Ensemble

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Het Nederlands Blazersensemble brengt een ode aan het kunstenaarschap van Charlie Chaplin, de grootste komiek aller tijden.

Het Nederlands Blazers Ensemble vroeg vier componisten om nieuwe muziek te schrijven bij vier minder bekende zwijgende films van Chaplin. Daarnaast speelt het ensemble Philip Glass’ contemplatieve soundtrack voor de film Mishima: A Life in Four Chapters. Ook klinkt de beroemde slotspeech uit The Great Dictator, een pleidooi voor vrijheid en democratie.

 

The Unknown Chaplin
De ‘stomme’ film uit de vroege 20ste eeuw was natuurlijk niet geluidloos. Muziek speelde een uiterst belangrijke rol in het narratief. Behalve acteur en regisseur was Charlie Chaplin ook componist. Hij speelde verdienstelijk cello (linkshandig!) en ging zich steeds meer bemoeien met de muziek van zijn films. Nagenoeg de volledige soundtrack van de klassieker Modern Times is van zijn hand. Bij zijn eerdere werk was de muzikale begeleiding vooral een kwestie van live improvisatie door de organist of pianist van dienst in de bioscoop.
 

Contact

Adres:
Concertgebouw De Vereeniging
De Vereeniging Café-Restaurant
Keizer Karelplein 2 d
6511 NC Nijmegen
Plan je route
Afstand:

Prijzen

  • Studenten€ 25,50 Rang 1
  • Niet leden€ 28,50 Rang 1
  • CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)€ 25,50 Rang 1
  • Studenten€ 18,50 Rang 2
  • Niet leden€ 21,50 Rang 2
  • CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)€ 18,50 Rang 2
img13516_orig.jpg

Hier vind je ons