Workshop: garden sketching, botanisch tekenen in de Hortus

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Bloeiende bloemen, knoppen die op springen staan, verse plantjes die net hun kop boven de grond steken: de natuur is prachtig! Met een schetsboek, een vergrootglas en een stel potloden gaan we de Botanische tuin in de Hortus van Nijmegen ontdekken.

Bloeiende bloemen, knoppen die op springen staan, verse plantjes die net hun kop boven de grond steken: de natuur is prachtig! Met een schetsboek, een vergrootglas en een stel potloden gaan we de Botanische tuin in de Hortus van Nijmegen ontdekken. We kijken naar voorbeelden uit de biologie en de kunst en doen verschillende tekenoefeningen.

Door te tekenen ontdek je vormen en structuren, lichtval en lijnen zoals je ze eerder niet zag. Tekenen is eigenlijk vooral heel goed kijken. En door dat heel precies en geconcentreerd te doen, kun je dat wat je ziet ook gemakkelijker overbrengen op papier. Ieder tekent daarbij in een eigen, unieke stijl.

Je krijgt tips en trucs over hoe je jouw flora mooi op papier kunt zetten, zodat je daarna overal zelf verder kunt tekenen, want je schetsboek krijg je natuurlijk mee naar huis.

Contact

Adres:
Lindenberg Cultuurhuis
Ridderstraat 23
6511 TM NIJMEGEN
Plan je route
Afstand:

Prijzen

  • € 39,00

Hier vind je ons