Solo Stories - Saskia Temmink, Doet sneeuw pijn

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Dit betreft een ingehaalde voorstelling van de eerdere speeldatum op woensdag 25 maart 2020 i.v.m. de getroffen maatregelen omtrent het coronavirus. 

Tragikomische solo, gebaseerd op het indrukwekkende boek van Carolien Spaans.

Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met vrienden. Maar dit keer komt hij niet terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat niet alleen maar gevuld kan worden met de opvoeding van en liefde voor hun kind. Maar hoe dan wel? Saskia Temmink (onder andere van De Vloer op en Bloedverwanten) speelt deze aangrijpende, tragikomische solo gebaseerd op het gelijknamige, autobiografische boek van journalist Carolien Spaans. Over verlies, overeind blijven als moeder in tijden van ondraaglijk verdriet en de kracht die nodig is om verder te gaan. Van de makers van LEEF!…

Lees verder

Dit betreft een ingehaalde voorstelling van de eerdere speeldatum op woensdag 25 maart 2020 i.v.m. de getroffen maatregelen omtrent het coronavirus. 

Tragikomische solo, gebaseerd op het indrukwekkende boek van Carolien Spaans.

Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met vrienden. Maar dit keer komt hij niet terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat niet alleen maar gevuld kan worden met de opvoeding van en liefde voor hun kind. Maar hoe dan wel? Saskia Temmink (onder andere van De Vloer op en Bloedverwanten) speelt deze aangrijpende, tragikomische solo gebaseerd op het gelijknamige, autobiografische boek van journalist Carolien Spaans. Over verlies, overeind blijven als moeder in tijden van ondraaglijk verdriet en de kracht die nodig is om verder te gaan. Van de makers van LEEF!, PAAZ, Ma en Emma wil leven.

regie: Benno Hoogveld | spel: Saskia Temmink | script: Roos Schlikker en Erris van Ginkel, naar de roman van Carolien Spaans | muziek: Rik Ronner | decor- en lichtontwerp: Mike den Ottolander | kostuums: Sabine de Groot | scenefotos: Annemieke van der Togt

www.solostories.nl

Volkskrant ★★★★
“Razend knap acterend schakelt Saskia Temmink tussen de pijn van de rouw en het intense geluk dat een baby kan geven.” (...) “Met een opvallend nuchtere en relativerende stem vertelt Spaans in het boek haar verhaal dat beweegt tussen twee uitersten: de pijn van de rouw en het intense geluk dat een baby kan geven. Aan Temmink en haar regisseur Benno Hoogveld de taak om deze stem een plekje in het theater te geven. Dat lukt boven verwachting goed. Het is allesbehalve statisch verteltheater geworden, wat doorgaans een groot risico is bij dit soort monologen.”

Theaterkrant:
"(...) uitmuntende spel van Temmink: het is ongelooflijk knap dat ze dit inktzwarte verhaal van pijn en verlies tot een intieme, onthullende vertelling weet te maken. (...) "Doet sneeuw pijn laat de kracht van solospel zien" (...) "Het slot is zo intrigerend, dat het zonde zou zijn dat prijs te geven" (...) "In dramaturgisch opzicht een perfecte wending, die van verdriet ontroering maakt."

Haarlems Dagblad:
"raakt recht in het hart" (...) “Anderhalf uur kijken naar een jonge vrouw die het verdriet van de totaal onverwachte dood van haar man moet verwerken, terwijl ze ook nog eens een zoontje van zeven maanden heeft. Blijft dat boeiend? Ja, absoluut, luidt het volmondige antwoord” (...) "oprechte ode aan menselijke veerkracht met soms ook een glimlach van herkenning". 

Theaterparadijs ★★★★:
"De muziek die in deze voorstelling gebruikt wordt, samen met het licht en decorontwerp, maakt dat de tijd van de voorstelling voorbijvliegt. Temmink is een begenadigd actrice door op deze wijze dit verhaal te vertolken. Zeer indrukwekkend en bijzonder. "

Lees hieronder de maatregelen die we hebben genomen rondom voorstellingsbezoek en veelgestelde vragen m.b.t. het coronavirus. 

>>> Lindenberg theaterprotocol
>>> Veelgestelde vragen over onze coronamaatregelen

Lees minder

Prijzen

  • € 21,50
Solo Stories - Saskia Temmink, Doet sneeuw pijn

Hier vind je ons